Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német kupa: A Werder tovább menetel! – videóval

A Werder Bremen kupamenetelése folytatódik, a negyeddöntőben a Bayer Leverkusen otthonában harcolták ki a továbbjutást hátrányból fordítva. A bírói ítéletek is segítették kicsit a brémaiakat, akik teljesen megérdemelten mentek tovább. 

Garcia vs Leverkusen

Bayer Leverkusen – Werder Bremen: 1-3
G: Hernandez (bün. 22.) ill. Garcia (31.), Pizarro (bün. 42.), Grillitsch (82.)
Bayer: Leno – Hilbert (Ramalho 46.), Tah, Toprak, Wendell – Calhanoglu, Kramer (Brandt 76.), Kampl. Bellarabi – Hernandez (Papadoupoulosz 57.) , Kießling
Werder: Wiedwald – Gebre Selassie, Djilobodji, Vestergaard, Garcia (Guwara 74.) – Fritz, Galvez, Öztunali (Veljkovic 89.), Grillitsch – Pizarro (Ujah 86.), Bartels
Kiállítva: Wendell (41.) ill. –

A hazaiak azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, a Werder mélyen védekezett, és várta a megfelelő alkalmat. Egy gyengécske Fritz lövés után Bellarabi már a kaput is veszélyeztette, Wiedwaldnak kellett rávetődnie a lövésére. A 14. percben már Lenónak is volt dolga, Vestergaard távoli szabadrúgását fogta. A 21. percben tizenegyeshez jutott a hazai csapat, Kießling megcsinálta a cselt, Galvez pedig fölvágta, teljesen egyértelmű volt. A büntetőt Chicharito be is helyezte szépen a bal alsóba, Wiedwald hiába érezte az irányt, nem érhetett oda. A válasz 10 perccel később érkezett, Grillitsch ívelte át a szabadrúgást a túloldalra Bartelsnek, aki bár kapásból nem találta el jól a labdát, pont így lett jó Garciának, aki csak bebelsőzte a labdát a kapuba. A gólszerző egy perccel később nagyon rondán csúszott oda Bellarabinak, ennek hatására pedig elszabadultak az indulatok. Végül megúszta egy sárgával az argentin. A megítélt szabadrúgásból Tah fejelt, de a kapus kiszedte a léc alá tartó labdát. A 41. percben Tah kapitális hibájából meglépett a Werder, Wendell utolsó emberként elkaszálta Bartelst, így őt kiállították és még tizenegyest is kaptak a brémaiak. Pizarro Hernandezhez hasonlóan nagyon higgadt volt, fordított ezzel a vendég együttes. A rendes játékidő utolsó percében Kießling harcolt ki magának lövőhelyzetet, kaput azonban nem talált.

A fordulást követően Roger Schmidt a cserével kicsit átszervezte csapatát, ennek viszont az lett az eredménye, hogy nagyon csúnyán elvédekezték magukat. Az 55. percben Bartels teljesen szabadon lőhetett, a hazaiak szerencséjére nem találta el elég jól, így Leno védeni tudott. Ezek után még Hernandez is megsérült, helyette Papadoupoulosz jött. Mindent megpróbált a Leverkusen, de nem nagyon jutottak el helyzetig sem, egészen a 80. percig. amikor Bellarabi ugratta ki Kamplt, a szlovén lövését meg szépen védte Wiedwald.  A 82. percben megadta a kegyelemdöfést a Bréma, Öztunali remekül vitte föl a labdát (ő egyébként a Leverkusentől van kölcsönben), visszagurított Pizarrónak, a perui lövését még blokkolta Tah, Grillitschnek viszont már csak az üres kapuba kellett passzolnia. Az egyetlen szépséghiba, hogy az osztrák lesen volt, nem kellett volna megadni a találatot. A 89. percben Calhanoglu még kiszorított szögből eltalálta a kapufát szabadrúgásból, majd Ujah hibázott ziccert.

Tereh Balázs