Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: Reus, Aubameyang és Mkhitaryan is betalált – videó

A Borussia Dortmund jutott be másodikként a Német Kupa idei kiírásának elődöntőjébe, avagy Thomas Tuchel csapata egy újabb lépéssel közelebb került Berlinhez, a finálé helyszínéhez.

12670239_1313482468663730_57459883947607485_n

VfB Stuttgart – Borussia Dortmund 1-3 (1-2)
Helyszín: 
Mercedes-Benz Arena; Vezette: T. Stieler
Gólszerzők:  Rupp (21.) ill. Reus (5.), Aubameyang (31.), Mkhitaryan (89.)
Sárga: Niedermeier (34.), Grosskreutz (46.), Didavi ill.  Papastathopoulos (83.)
Kiállítás:  ill. –

Stuttgart: Langerak – Grosskreutz, Sunjic, Niedermeier, Insua – Die (Harnik 68.), Rupp, Didavi, Gentner, Kostic – Kravets. Vezetőedző: Kramny

Dortmund: Burki – Schmelzer, Hummels, Papastathopoulos, Piszczek – Durm, Gündogan (Kagawa 87.), Ginter – Reus (Leitner 77.), Mkhitaryan, Aubameyang. Vezetőedző: Tuchel

Két jó formában lévő együttes találkozott a Stuttgart és a Borussia Dortmund személyében a Német Kupa negyeddöntőjében. Anno még tavaly a sorsolást követően örülhettek a BVB szurkolói, hiszen a VfB sereghajtó volt, s hatalmas hullámvölgyben tespedt. Ez azonban megváltozott, immáron Kramny irányításával a csapat remekül kezdte a tavaszt, háromból három Bundesliga meccset megnyert, a Frankfurt, Hamburg, Köln triónak 9 gólt rámoltak be összesen. Ez a mérkőzés két korábbi BVB játékos számára is pikáns volt, Langerak a gólvonalon kezdett, míg Grosskreutz, Reus és Durm támadásaira készülhetett.

Hazai szempontból nem úgy kezdődött a mérkőzés, ahogyan azt tervezték, egy védelmi megingást követően Reus került ziccerbe, s hat méterről nem hibázott, a léc alá lőtte a labdát. A vezető találat ellenére a Stuttgart nem rogyott össze, a játék minden elemében felvették a harcot, s noha egy pici vendég fölényt érzékelhettünk, ez nem volt számottevő. Meg kell jegyezni, hogy kevés lövéssel próbálkoztak a felek, de többnyire kaput találtak. Burki három kaput találó lövésből csak kettőt tudott fogni, ennek következtében pedig Rupp révén egalizált a Stuttgart. A vendégeknek azonban tíz perc elég volt, hogy visszavegyék a már korábban megszerzett előnyt. Reus ezúttal előkészítő szerepkörben tetszelgett, míg Aubameyang is feliratkozott a góllövők közé.

A fordulást követően az eredménynek megfelelően a Stuttgart ment jobban a gólért, ám a kísérletek pontatlanabbak voltak többségében, mint a találkozó elején. A védelemben nagyobb területek nyíltak, a Dortmund támadótriója pedig leste a lehetőségeket. A 68. percben kis híján meg is született a harmadik vendég gól, ám addig-addig húzogattak a kapu előtt, míg a lövést végül a tömörülő védőfal egyik tagja blokkolta. Rendre minden egyes kontránál, vendég támadásnál ott sejlett a gól lehetősége, a találkozó lezárása. Az utolsó tíz percre egy gólos BVB vezetéssel fordultak a felek, a hazaiaknak így fel kellett tenniük mindent egy lapra és megpróbálni támadni, egalizálni. A végére a Stuttgart védelem teljesen szétesett, Aubameyang és Mkhitaryan kettő az egyben mehetett kapussal szemben, utóbbi roppant önzetlen volt, s kihagyhatatlan helyzetbe hozta társát.


Stuttgart vs Borussia Dortmund 1-3 All Goals… by Babis_Mitkos

Őszi Ádám