Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest: Jegyáremelés és friss igazolás

Közleményben jelezte az Újpest, hogy a tavasszal megemelik a belépők árát, valamint bejelentették a kiesőjelölt támadójának érkezését.

UjpestHG629

Otthonában fogadhatja ellenfeleit a tavaszi szezon elején az Újpest, hiszen a Nemzeti Sportközpontok tájékoztatása szerint későbbi időpontban kezdődik a Szusza Ferenc stadion rekonstrukciója. Mindezt a lila-fehérek is megerősítették. A létesítmény felújítását eredetileg októberben kezdték volna, így több találkozó pályaválasztói jogát felcserélték, ám novemberben a bajnokság őszi etapjának végét jelölték meg. Azóta azonban egyetlen munkagépet, sőt munkást sem látott a IV. kerületi aréna, mint kiderült a felújítási munkálatok továbbra is csúsznak. „A Nemzeti Sportközpontoktól kapott tájékoztatás szerint a stadion rekonstrukciós munkálatai csak későbbi időpontban kezdődnek el, ezért maradhatunk továbbra is a Megyeri úton, valószínűsíthetően a tavaszi szezon további hazai mérkőzéseire is, de erről egyelőre nem született végleges döntés.” – olvasható a klub honlapján. Így a Tiszaújváros, a Videoton, az MTK és Debrecen ellen is a Szusza stadionban játszanak a lilák.

Emellett a sorozatos büntetések miatt szigorítanak a vezetők. A szurkolók hozzáállása után kénytelen jegyárat emelni az Újpest, mint ismert a lilák kapták ősszel messze a legtöbb szankciót. „Tájékoztatjuk kedves szurkolóinkat, hogy a klubot sújtó sorozatos pénzbüntetések, illetve a rongálások miatt kénytelenek voltunk a jegyárakat egységesen 200 forinttal megemelni, az intézkedés a szezon végéig marad érvényben. Reméljük, a későbbiekben nem kényszerülünk hasonló döntés meghozatalára, de mindenkinek meg kell értenie, hogy amennyiben nem a sportszerű és kulturált szurkolás jellemzi az újpesti stílust, azzal csak károkat okoznak a klubnak és ezáltal szeretett csapatunknak.” – jelezte az ÚFC.

A jegyárak tavaszra:

ute

Kiesőjelöltből a dobogóshoz

lázok

Nagy fogásnak mondható Lázok János megszerzése. A korábbi válogatott kerettag labdarúgó nemrég szakított a Vasassal, és miután sikerült megegyeznie, Újpesten folytatja. Korábban nem számíthatott sok jóra a lilák szurkolóitól, hiszen emlékezhetünk, nem is oly rég a Paks játékosaként tört nem kevés borsot a IV. kerületiek orra alá. „Valóban akadt több csapat, amelyek szívesen a soraikban tudtak volna, de én Újpesten szerettem volna játszani. Voltak már régebben is egyeztetések, de most úgy hozta a sors, hogy meg tudtuk kötni a szerződést. Tetszik, hogy nagy célokért küzd a klub, én pedig most hihetetlenül ambiciózus vagyok, és remélem, hozzá tudom majd segíteni a csapatot a remélt eredményekhez – nyilatkozta a papírok aláírása, és az orvosi vizsgálatok után Lázok a klub honlapján, ahol a várakozását is megosztotta. – Dobogós helyezést! Már ősszel azt mondtam mindenkinek, hogy a Ferencváros mellett a másik legerősebb csapat az Újpest. Remélem, ezt be is fogjuk bizonyítani a pályán, és nagyon örülök, hogy ennek én is a részese lehetek.”

Jelentős összeg a szenegáliért

diagnevsfradi

Sajtóinformációk szerint igen jelentős összeghez jutott hozzá a klub, miután értékesítette az öntörvényű szenegáli Mbaye Diagne-t. A támadó a kínai Tiencsin Tedába szerződött, miután nem jött össze a portugál Sportinggal való „házasság”. Míg a portugálok – állítólag – 1,5 millió eurót utaltak volna, addig a Tiencsin a hírek szerint 1,9 millió euróval gazdagították a lilák kasszáját. Ám ennek az összegnek a fele továbbkerül a Juventushoz, hiszen a megállapodás értelmében az olaszok is részesülnek az üzletből. Nyáron négyszázezerért igazol Magyarországra Diagne.

Gavalovits Sándor