Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Liverpooli hidegzuhany a 121. percben! – videóval

Túlórázni kellett a Liverpoolnak és a West Ham Unitednek az FA-Kupában a legjobb 16 közé jutásért. A két együttes az első mérkőzésen, az Anfield Roadon csak gól nélküli döntetlent tudott játszani egymással, így egy újabb összecsapást várt rájuk, amin eldől a továbbjutás sorsa. Ezen az estén a kalapácsosok élvezhették a hazai pálya nyújtotta előnyöket.

a740b8d8-b9fe-4674-9e45-a5fe3fbfce3c

West Ham United – Liverpool 2:1 (1:0)
Helyszín: Boleyn Ground, London, Vezette: East
Gólszerzők: Antonio (45.), Ogbonna (121.) ill. Coutinho (48.)
Sárga lap: Antonio (87.) ill. Stewart (26.)

West Ham United: Randolph – Cresswell, Ogbonna, Reid (Collins 64.), O’Brien (Moses 83.) – Oblang, Noble, Kouyate (Carroll 75.) – Payet, Valencia, Antonio Vezetőedző: Bilic

Liverpool: Mignolet – Flanagan, Ilori, Lucas Leiva, Smith – Chirivella (Milner 102.), Stewart, Teixeira (Origi 59.), Ibe, Benteke, Coutinho (Sturridge 59.) Vezetőedző: Klopp

Az FA-Kupában a legjobb 16 közé jutás volt a tét. Az első mérkőzésen a Liverpool hazai pályán csak gól nélküli döntetlent tudott elérni a West Ham Uniteddel szemben, így jöhetett a túlórázás. A hazai pálya előnyét most a Kalapácsosok élvezhették. Rossz ómen lehetett viszont az, hogy a Vörösöket még sosem sikerült legyőzniük az FA-Kupában.

A 14. percben veszélyeztetett először a Liverpool, Stewart egy szögletet követően lőtt kapura, azonban a hálóőr tisztázni tudott. A 15. percben a West Ham jobb hátvédje merészkedett előre, és eresztett meg egy nagyszerű löketet. A próbálkozásba Lucas beletette a lábfejét, így a kissé irányt változtatott labda a kapufán csattant. A 34. percben Reid eladta a labdát, ami majdnem sokba került csapatának. Benteke szerezte meg a labdát, aki tovább passzolt Coutinhonak, de ő is csak a kapufát találta el. A 38. percben Payet remek szabadrúgást eresztett meg, azonban Mignolet még kapufára tudja pofozni a labdát, így nem született gól a kísérletből. A lefújás előtt megszerezte a vezetést a hazai együttes. Valencia remek labdát adott csapattársának, Antonionak, aki bevágta azt a felső sarokba, Mignoletnek esélye sem volt védeni. Antonionak ez volt a 8. gólja a szezonban.

A második félidő elején hamar megszületett az egyenlítés. A 48. percben Coutinho szabadrúgásból volt eredményes, ezzel életben tartja a Liverpool továbbjutási esélyeit. Ez a találat jót tett a mérkőzésnek, mivel teljesen nyíltsisakos lett a küzdelem. Egyik csapat sem akarja a tizenegyes párbajra bízni a továbbjutás sorsát. A 60. percben Klopp pályára küldte Origit, és Sturridge-ot is. A 63. percben ismét bravúrt kellett bemutatnia a liverpooli kapusnak, miután Antonio egy veszélyes lövést eresztett meg. A 74. percben egy kemény ütközést követően Kouyate került a földre, és nem is tudta tovább folytatni a játékot, helyére Carroll állt be. A 80. percben Benteke szabadrúgása tekeredett veszélyesen, azonban Randolph menteni tudott. Lefújásig nem született döntés, így jöhetett a ráadás ráadása, a 2*15 perces hosszabbítás.

A 96. percben Noble csavarta kapura a labdát, a trükkös lövés azonban nem tréfálta meg Mignoletet. A 98. percben Benteke lőtt a kapu mellé. A 99. percben szintén Benteke került főszerepbe, egy az egyben vihette kapura a labdát, de Randolph ezt is hárítani tudta. Hatalmas lehetőség maradt ki liverpooli részről. A hosszabbítás első félidejében nem született találat, jöhetett az utolsó felvonás a büntetők előtt. A második játékrészben rohamozott mindkét csapat, azonban döntés még így sem született így jöhettek a büntetők. A 115. percben félő volt, hogy 10 emberrel fogja befejezni a meccset a West Ham, mivel Valencia beleállt Lucas lövésébe, és nem volt már több cserelehetőség, azonban szerencsére tudta folytatni a mérkőzést. Már mindenki a büntetőpárbajra készült. A West Ham United a 121. percben azonban megszerezte a továbbjutást érő gólt. Payet tekerte be a büntetőterületre a szabadrúgást, és Ogbonna fejjel juttatta a labdát Mignolet kapujába. A találat pont jókor született, mivel a Vörösöknek már nem volt idejük újabb támadást indítani az egyenlítés reményben. Ezzel a West Ham United jutott a legjobb 16 közé, a Liverpoolnak véget ért a kupa szezon idénre.

https://www.youtube.com/watch?v=raPJFOHXpqs

kép: BBC

Nagy Gábor