Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MK: Parázs mérkőzésen kapott ki a Fradi

Hiába a mezőnyfölény, a Videoton egy nagy védelmi hibát kihasználva előnybe került.

suljic

Az időjárás egyáltalán nem könnyítette meg a felek dolgát, lévén a napközbeni esős időt felváltotta a cúgos, igencsak szeles idő, amelyet a mérkőzés elejére kiegészített az újabb zuhé. Ami a csapatok felállását illeti, változatlan összeállításban küldte pályára övéit Thomas Doll, így a sérült Böde Dánielt Radó András helyettesítette, míg a télen igazolt Florian Trinks a kispadon kapott helyet. Horváth Ferenc viszont rögvest a kezdőbe állította Haraszti Zsoltot, aki ugyebár korábban már futballozott Székesfehérváron, most pedig legutóbbi csapata ellen mutathatja meg, hiba volt a mellőzése. Érdekesség lehet, hogy ezúttal Heffler Tibor is kezdőként futhat ki a Fradi ellen, mert ősszel kevesebb lehetőséghez jutott. A piros-kékeknél is megtalálható egy új fiú a kispadon, Tischler Patrikot előzetesen a kezdőbe várhatták sokan Feczesin Róbert ékpárjaként, de első tétmeccsét a cserék között kezdi a Puskástól igazolt támadó. Ugyanakkor nem szerepel a keretben Trebotic és Oliveira sem, akik kisebb sérüléssel bajlódnak. Mint ahogy Simon Ádám és Stopira is, akik hét közben edzésen szenvedtek sérülést. Előbbi szalag, utóbbi izomproblémákkal küszködik.

Az egymás elleni mérleg – főleg az utóbbi években – a Fradi felé billent, sőt a legutóbbi Magyar Kupa fináléban simán nyert Thomas Doll együttese. A negyeddöntő mostani első felvonása is a ferencvárosiak fölényével telt, igaz az elején egy kisebb lehetőség a Videoton előtt is adódott. Ezt követően Varga lövését tolta ki Danilovic, hogy aztán egyre parázsabb legyen az összecsapás: Előbb Hajnal kapott sárgát Haraszti buktatásáért, majd Nagy Ádám szabálytalankodott Suljiccsal szemben, míg a vendégeknél Pátkai kapott lapot Varga visszarántásáért. Emellett több szögletet és szabadrúgást is elvégezhetett Hajnal Tamás, ám ezekből elvétve alakult ki helyzet, köszönhetően a jól megszervezett Vidi védelemnek. S aztán a hajrában két nagy lehetőségéből megszerezte a vezetést a Vidi. Előbb Nego beadását lőtte rá Feczesin, Dibusz nagyot védett. Viszont a szögletet követően Pátkai emelte vissza a labdát, amelyet Pintér elengedte – ez hiba volt – ugyanis Feczesin átfejelte Dibuszt, aki a tizenegyespont magasságában lemeredt, a labda pedig a hálóban kötött ki. Könnyen egyenlíthetett volna a Fradi, ám Radó hiába tette Lamah elé a labdát, aki viszont suta mozdulattal a kapu mellé terelte a játékszert.

A második félidőben is inkább a Fradi uralta a játékot, s egyre-másra dolgozta ki a lehetőségeket, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Összesen két nagyobb ziccert jegyezhettünk fel, a játékrész elején Haraszti beadását Pintér – valamelyest javítva korábbi hibáját – tisztázott Suljic elől. Közel húsz perce játszottak a csapatok a második félidőben, amikor Feczesin másodszor is bevette Dibusz kapuját, ám Szabó Zsolt les címén érvénytelenítette a gólt. Majd a félidő utolsó húsz percre fordulva Kovács István szabadrúgása landolt a háló tetején. A hajrában mindent egy lapra tett fel Doll együttese, minden eredmény nélkül, köszönhetően annak főként, hogy Danilovic az összes közeli, és távoli próbálkozást védett, sőt egy ízben Juhász saját testi épségét sem kímélve vetődött bele egy lövésbe, hogy aztán a legvégén is érvényesüljön a Videoton szervezett védekezése.

Ezzel a vereséggel a Videoton a második magyar csapat, amely a Groupama Arénában győzte le a Ferencvárost.

Ferencváros – Videoton 0-1 (0-1)
Groupama Aréna, 4500 néző, vezette: Szabó Zsolt (Berettyán Péter, Georgiou Theodoros – Szpisják Zsolt – Iványi Zoltán, Szilasi Szabolcs)
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Pintér Á. Ramírez – Nagy Á. (Nagy D., 69.), Hajnal (Sesták, 69.) – Varga R., Gera, Lamah (Trinks, 75.) – Radó
Videoton: Danilovic – Nego, Juhász R., Lang, Fejes A. – Heffler T. (Pölöskei Zs., 80.), Pátkai – Suljic, Kovács I., Haraszti Zs. (Sejben V., 89.) – Feczesin (Tischler, 76.)
g.: Feczesin (42.)
s.: Hajnal (12.), Nagy Á. (22.) ill.: Pátkai (37.), Feczesin (48.), Kovács I. (65.)
kiállítva:

Visszavágó: március 2-án, Felcsúton.

Gavalovits Sándor