Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: A Bayern is elődöntős

Nehéz ellenfelet kapott a Német Kupa negyeddöntőjében. Az elődöntőbe jutáshoz a másodosztályú csapatnak a Bundesliga listavezetőjét, a Bayern Münchent kellett volna legyőznie hazai pályán.

2668002_heroa

VfL Bochum (II.) – Bayern München 0:2 (0:1)
Helyszín: rewirpowerSTADION, Bochum; Vezette: Dankert
Gólszerzők: – ill. Lewandowski (39.), Alcantara (61.) Lewandowski (90.)
Sárga lap: Fabian (56.) ill. –
Kiállítva: Simunek (43.) ill. –

VfL Bochum: Riemann – Perthel (Simunek 29.), Bastians, Fabian, Celozzi – Hoogland, Losilla – Haberer, Eisfeld (Cacutalua 46.), Bulut – Terodde (Mlapa 65.) Vezetőedző: Verbeek

Bayern München: Neuer – Alaba, Badstuber (Vidal 80.), Kimmich, Lahm (Bernat 75.) – Alonso (Rafinha 64.) – Coman – Costa, Müller, Robben, Alcantara – Lewandowski Vezetőedző: Guardiola

A 3. percben Bulut veszélyesen ívelt be a Bayern kapuja elé, azonban Kimmich jól olvasta a játékot, és tisztázni tudott. A 7. percben nagy lehetőséget szalasztott el a Bochum, Terodde közelről nem tudja eltalálni a kaput. A 29. percben cserél a Bochum, mivel Perthel szeme megsérült egy Robbenel való összecsapás során. A 33. percben Robben eresztett meg egy lövést, azonban ebből sem született gól. A 39. percben Lewandowski megszerezte a vezetést a Bayernnek. A gólpasszt Müller adta. A 43. percben emberhátrányba került a Bochum. A csereként beállt Simunek került összetűzésbe a tizenhatoson belül Robbennel, aminek az eredménye piros lap lett. A büntetőt Müller végezte el, viszont Riemann hárítani tudta a lövést. A félidőre előnnyel vonulhat a München.

A második félidő elején hatalmas lehetőséget hagyott ki a Bayern. Costa ívelt be remekül, azonban Robben a kapusba rúgta a labdát. Továbbra is nyomás alatt tartotta a Bochum kapuját a Bayern. Kimmich fejjel próbálkozott, azonban az akcióból nem született gól. A 61. percben Alcantara megduplázta a bajorok előnyét, a gólpasszt Müller adta. A 67. percben Costa tovább növelhetné a vendégek előnyét, azonban elhibázta a lehetőséget. A 90. percben Lewandowski állította be a 0:3-as végeredményt. Ezzel a Bayern bejutott a Német Kupa elődöntőjébe.

kép: goal.com

Nagy Gábor