Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: Elődöntőben a Hertha

A Német Kupában a tét az elődöntőbe jutás volt. Dárdai Pál együttesének ehhez a másodosztályú Heidenheimet kellett legyőznie, mivel a sorsoláson szerencsésen elkerülték a nagy csapatokat.

1792564-37848580-640-360

Heidenheim (II.) – Hertha BSC 2:3 (1:1)
Helyszín: Voith-Arena, Heidenheim Vezette: Aytekin
Gólszerzők: Feick (10.), Schnatterer (82. – büntető) ill. Ibisevic (14. 22.), Haraguchi (58.)
Sárga lap: Schnatterer (44.), Leipertz (69.), ill. Langkamp (31.), Skejlbred (46.)

Heidenheim: Muller – Feick, Wittek, Kraus, Strauss (Philp 49.) – Schnatterer, Titsch-Rivero, Griesbeck, Leipertz – Finne (Morabit 67. Halloran 82.), Thomalla Vezetőedző: Schmidt

Hertha BSC: Jarstein – Weiser, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Hegeler, Skjelbred – Haraguchi, Darida (Stark 80.), Kalou (van den Bergh 63.) – Ibisevic Vezetőedző: Dárdai

Már a mérkőzés elején bajba került a Hertha. Feick a 10. percben nagy meglepetésre megszerezte a vezetést a hazai csapat számára. A drukkerek viszont nem sokáig örülhettek ennek a találatnak. Miután a vendégcsapat feleszmélt a gyorsan bekapott góltól, elkezdtek ők is támadni. Mindössze 4 perc elég volt nekik, hogy egyenlítsenek. A gólszerzők közé Vedad Ibisevic iratkozott fel. Úgy tűnik a mai mérkőzésre a góllövő cipőjét vette fel a bosnyák csatár, mivel első találatát követően a 22. percben ismét gólt szerzett, ezzel a berlini csapat átvette a vezetést. A félidő végéig nem történt változás az eredményben, így Dárdai csapata vonulhatott előnnyel a pihenőre.

A második játékrészben a fővárosi csapat bebiztosította magának a továbbjutást. Az 58. percben Haraguchi is feliratkozott a góllövők közé. A gólpasszt Darida adta, így már nagy csoda kellett volna ahhoz, hogy 2 gólos előnyt herdáljon el a Hertha. A 82. percben megszerezte a szépítő találatot a hazai csapat. Schnatterer végezte el a megítélt büntetőt, és értékesítette azt. Lefújásig már nem született újabb gól, így Dárdai Pál együttese várhatja a következő ellenfelét az elődöntőben.

kép: eurosport.de

Nagy Gábor