Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Óriási különbséggel nyert az Újpest, előnyben a Békéscsaba

A Ferencváros –Videoton kuparangadó mellett, Békéscsaba – Kozármisleny és Újpest – Tiszaújváros mérkőzéseket rendeztek a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőiben.

békéscsaba-kozarmisleny

Az NBI-es Békéscsaba a Mursits – Bényei, Vaskó, Damjanovic, Fabio – Piermayr, Koszó, Takács Laczkó- Birtalan, Paukner kezdő tizeneggyel indította a 90 percet. Míg NBIII-as ellenfele a Molnár P – Kiss M, Fellai, Lantos, Kocsis – Kovács T., Nagy E., Gránicz, Beke – Nagy M, Kirchner felállásban kezdett. Ami a meccs elején sikerült is, hisz Beke Péter találatával meg is szerezte a vezetést a 16. percben. Az élvonal sereghajtója az exkozármislenyi Birtalan révén a 27.percben egalizált, majd 6 minutummal később a vezetést is megszerezte jelenlegi kenyéradójának. A második félidőben tovább gyúrták egymást a csapatok, de már újabb gól nem született, így az élvonalbeli Békéscsaba várhatja előnnyel a visszavágót. A Kozármislenynek az idegenben lőtt gól még akár sokat is érhet.

újpest bemelegit

Szintén NBI –es NBIII-as párbajt hozott az Újpest – Tiszaújváros mérkőzés. A lilák kezdőcsapata : Balajcza – Heris, Kecskés, Litauszki, Mohl – Windecker, Bardhi, Balogh B. – Hazard, Balázs, Andrics.
a Tiszaújvárosé pedig: Tóth Cs. – Polényi, Fodor, Hajdu, Molnár L. – Kovács P., Bussy, Kerekes, Hussein – Katona B., Varga Z volt. A 11 percben óriási meglepetésre a Tisza menti település alacsonyabb osztályú csapata szerezte meg a vezetés Katona révén. Az újpestiek nem hagyhatták ennyiben hisz próbálkoztak támadásokkal, folyamatosan nyomás alatt tartották az ellenfelet, de csak a 42.percben sikerült egalizálni Nemanja Andric révén, 3 percre rá, pedig Balogh Balázs megszerezte a vezetést is a hazaiaknak. Ezzel a szünetre 2-1-el vonultak a csapatok, s már a 2.félidő elején Andric 2.góljával, meg is nyitotta a gólcsapot, hisz 55 és a 67.perc között további 4 gól került a teljesen elfáradt NBIII-as csapat kapujába. Sorban Balogh Balázs, egy öngól, Bardhi és Hazard találtak be. Később még Mohl Dávid meglőtte a 8.lila gólt, s így a visszavágó már csak formalitás.

A Magyar Kupa negyeddöntőinek 2.mérkőzéseit március 2-án fogják megrendezni.

Képek: Békéscsaba, Újpest FC facebook oldalak

Endrődi Dávid