Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Javíthatja múlt heti botlását a két éllovas

Múlt héten már a nyitófordulóban gólzáporos mérkőzést láthattunk, így remélhetőleg ez a tendencia ma este is megismétlődik. A nagyok nem brillíroztak az előző körben. A Bayern München és a Borussia Dortmund is csak gól nélküli döntetlent tudott elérni idegenben, így most lehetőségük nyílik majd javítani. Nézzük meg milyen összecsapások várnak ránk a Bundesliga 21. fordulójában.

 11939136_841638635905670_1111520341_o

Péntek:
febr. 12. 20:30 Mainz – Schalke 04 (Eurosport 2)

Az elmúlt két fordulóban mindkét csapat begyűjtötte a maximálisan megszerezhető 6 pontot. A Mainz legutóbb Hannoverben tudott győzni, míg a Schalke hazai pályán, a Wolfsburg ellen diadalmaskodott. Az egymás elleni mérleget tekintve jobban állnak a gelsenkircheniek, azonban, ha csak az elmúlt három találkozójukat nézzük, akkor mindig az az együttes nyert, aki hazai környezetben játszott. Ennek fényében érdekes párharcra számíthatunk.

Szombat:
febr. 13. 15:30 Borussia Dortmund – HSV Hannover (Eurosport 2)
febr. 13. 15:30  Darmstadt – Bayern Leverkusen
febr. 13. 15:30  VfB Stuttgart – Hertha BSC
febr. 13. 15:30  Werder Bremen – Hoffenheim
febr. 13. 15:30  Wolfsburg – Ingolstadt (Eurosport 2)
febr. 13. 18:30  Köln – Frankfurt (Eurosport 2)

Bajnoki címre ugyan kicsi az esélye a csapatnak, mivel 8 pontos hátrányban van a listavezető Bayern Münchennel szemben a Borussia Dortmund. A 3. helyezett jócskán le van maradva a sárga-feketéktől, azonban az együttes mindenképpen javítani akar a múlt heti teljesítményén, amikor is csak gólnélküli döntetlent ért el a Hertha ellen, idegenben. Dárdai Pál együttesével, viszont lesz majd még egy találkozójuk, mivel a berlinieket sorsolták ellenfélnek a Német Kupa elődöntőjében. Tuchel fiainak minden esélye megvan a győzelemre, a Szalai Ádámot is foglalkoztató, utolsó helyezett Hannoverrel szemben. A Darmstadt hazai pályán fogadja a Leverkusent. Össze kell kapnia magát a vendégeknek, mivel szükségük van pontokra ahhoz, hogy a bajnokság végére Bajnokok Ligája helyet kaparintsanak meg. Kiesslingéknek pedig minden okuk megvan a visszavágásra, mivel szeptemberben meglepetésre a Darmstadt legyőzte őket. A Stuttgart ellépett a kieső zónából, és a hazai pálya előnye is a VfB mellett szól, azonban nem lesz könnyű dolguk Dárdai Pál együttesével, akik ragaszkodnak a 3., Bajnokok Ligája csoportkört érő helyhez, és mindent megtesznek azért, hogy innen ne csússzanak le. Igazi kiesési rangadóval kecsegtet a Bremen – Hoffenheim találkozó. A hazaiaknál remélhetőleg Kleinheisler László ismét játéklehetőséghez jut. A Wolfsburg a Schalke ellen szaladt bele egy pofonba a múlt héten, így most szombaton mindent meg fognak tenni azért, hogy hazai pályán be tudják gyűjteni a három pontot az Ingolstadt ellen. A napot a Köln és a Frankfurt párharca zárja. A hazaiak a kiesés elől menekülnek, míg a vendégeknek stabil a helyük a középmenzőnyben.

Vasárnap:
febr. 14. 15:30 
Hamburg – Mönchengladbach (Eurosport 2)
febr. 14. 17:30 Augsburg – Bayern München  (Eurosport 2)

Az elmúlt fordulóban parádézott a Mönchengladbach. Esélyt sem adva a Bremennek, 5 góllal tömte ki őket hazai pályán. A Hamubrgnak csak 1 pontra futotta az erejéből. A tabellára ránézve egyértelműnek tűnhet a vendég győzelem, azonban a két csapat mindig parázs meccseket szokott játszani egymással

A fordulót a Bayern München zárja majd. Nem valószínű, hogy a listavezetőnek gondot fog okozni idegenben az Augsburg. A kupában sikerrel vették az akadályt a bajorok, így ott pedig már az elődöntő vár rájuk.

Nagy Gábor