Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia Kupa: A Marseille is a nyolc között!

Az Olympique Marseille utolsóként harcolta ki a nyolc közé kerülést a Francia Kupa csütörtök esti nyolcaddöntőjében a negyedosztályú Trélissac vendégeként, miután az élvonalbeli gárda 2–0-ra győzött.

02

Trélissac (IV.) – Olympique Marseille 0-2 (0-1)
Périgueux, Stade Francis Rongieras, Vezette: Mikael Lesage
Gólszerzők:ill. Alessandrini (33.), Fletcher (87.)
Sárga lap: Sophie (17.) ill.

A francia élvonal tizedik helyén álló Marseille a negyedik ligás Trélissac otthonában vendégeskedett a francia kupa nyolcaddöntőjének záró mérkőzésén. Aligha kell bárkinek is ecsetelni, hogy a mérkőzés esélyese egyértelműen az élvonalbeli gárda volt, még akkor is, ha az OM több poszton igen csak tartalékosan állt ki. Ennek megfelelően a találkozó első harmadában nem lehetett észrevenni az osztálykülönbséget. Előbb a 26. percben egy kapufával jelezte a Marseille, hogy ki is az úr. Hét perccel később ezt már góllal is nyomatékosították. Ekkor Romain Alessandrini Fletcher passza után lőtt egy távoli gólt. (0-1) A második játékrész 10. percében volt még a hazaiaknak egy nagy helyzetük, de ezután ahogy ilyenkor lenni szokott fokozatosan elfáradt a kiscsapat, és a Marseille folyamatosan nyomás alatt tartotta vendéglátóikat. A 87. percben a korábban gólpasszt jegyző Steven Fletcher ezúttal maga is betalált Barrada passza után. A skót támadót másfél hete vette kölcsön a Marseille a Sunderland-tól, és a PSG ellen mutatkozott be, ahol az utolsó tíz percben állt be csereként. A 25-szoros skót válogatott futballista ezzel a találattal már a második mérkőzésen letette névjegyét Marseille-ben. (0-2) Több találat már nem született, így a Marseille jutott a nyolc közé a negyedosztály D-csoportjában szereplő Trélissac ellen.

A mérkőzés után a szövetség elkészítette a negyeddöntő párosítását is, melynek a legnagyobb rangadója a két örök rivális csatája lesz, ahol a Saint-Étienne fogadja az idén francia földön még veretlen PSG-ét. Ebben a körben a Marseille ismét alsóbb ligás csapattal játszik. Ezúttal az nyolcaddöntős ellenfelénél is könyebb dolguk lesz Batshuayi-éknak, mivel a mostani riválisuknál is egy osztállyal lejjebb játszó Granville-ét sorsolták melléjük, ráadásul az OM játszik otthon.

A negyeddöntő párosítása:
Sochaux (II.) – Nantes
Saint-Étienne – PSG
Marseille – Granville (V.)
Lorient – GFC Ajaccio

Fotó: twitter.com