Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kína: Újabb sztár kiszemeltek! Fizetésük a csillagos ég!

Az elmúlt hetekben globális mértékű terjeszkedésbe kezdtek a kínai liga klubjai, melynek eredményeként megállás nélkül érkeztek a kifejezetten jó nevű játékosok, most újabb sztárjátékosok kerültek a kínaiak célkeresztjébe. Sőt! most már mi, magyarok is érintettek vagyunk…

Wayne-Rooney-014

Olyan futballisták szerződtek az elmúlt hetek alatt eddig Kínába, mint a kolumbiai Jackson Martínez és Fredy Guarín, az elefántcsontparti Gervinho, illetve a brazil Alex Teixeira, Renato Augusto, Ramires és Jo. Az NB I-ből az Újpest házi gólkirálya, Mbaye Diagne választotta Kínát. Sven-Göran Eriksson, aki szintén Kínában edzősködik – jelenleg a Sanghaj SIPG vezetőedzője – szerint ugyanis a legújabb kiszemelt Wayne Rooney a Manchester United angol válogatott támadója lehet. Ráadásul Angol lapértesülés szerint az egyik kínai klub heti 500 ezer fontos, átszámítva 200 millió forintos fizetéssel csábítaná magához az MU történetének legeredményesebb csatárát. Eriksson szerint azonban nemcsak Rooney, hanem Cristiano Ronaldo és Lionel Messi is kiköthet Kínában.
Ki ne akarná Rooneyt? Ugyanakkor elég biztos vagyok benne, hogy nem akarja elhagyni a Manchester Unitedet. Legalábbis egyelőre.” – mondta Eriksson. “Előbb vagy utóbb olyan neveket látunk majd ebben a ligában, mint Cristiano Ronaldo, Messi és Rooney. Ilyen szintű klasszisokat.” Rooney egyébiránt a manchesterieknél sem keres rosszul, heti 300 ezer eurót tehet zsebre, úgy néz ki a kínaiak ezt simán megtudnák duplázni.

niko

Magyar részről az NB I-ből eligazolt Diagne mellett, a lengyel ligában légióskodó Nemanja Nikolics-ra is szemet vetettek a kínaiak, hiszen az Ekstraklassát 23 góllal toronymagasan vezető játékosért több kínai csapat is bejelentkezett. Azonban Nikolics ezeket az ajánlatokat elutasította, és ki is fejtette erről a véleményét: “Befutott egy-két anyagilag roppant csábító ajánlat, de nem csábultam el. Január közepén jeleztem is a vezetőknek, bárki kopogtathat, nem érdekel. Ha úgy alakul, a nyáron visszatérhetünk erre a kérdésre, addig azonban egyetlen cél lebeg a szemem előtt: tisztességesen befejezni azt, amit elkezdtem.” Egy biztos: a nyári Eb után valóban okosabbak leszünk!

Fotó: theguardian.com, telesport.hu

Becz Tamás