Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinyílt a gólzsák, kiütötte ellenfelét a Lazio – videóval

A Lazio összességében magabiztosan verte a sereghajtó Hellas Veronát, de volt egy időszak, amikor eléggé rájuk ijesztettek. Álmoskásan indult a találkozó, azonban a második félidőre egy rossz szavunk nem lehet, elvégre összesen 7 gólt láttunk, ráadásul voltak kifejezetten szépek is. 

Lazio - Hellas

Lazio – Hellas Verona: 5-2
G: Matri (45.), Mauri (50.), Anderson (69.), Keita (82.), Candreva (90.) ill. Greco (72.), Toni (79.)
Lazio: Marchetti – Konko, Hoedt, Mauricio, Lulic – Biglia, Milinkovic-Savic, Cataldi – Mauri (Keita 73.), Matri (Klose 80.), Anderson (Candreva 85.)
Verona: Gollini – Pisano, Helander, Morasz, Fares (Romulo 51.) – Wszolek, Greco, Ionita, Jankovic (Gilberto 51.) – Toni, Pazzini (Gomez Taleb 70.)

Felipe Anderson szép egyéni akciója végén alakult ki az első veszélyes helyzet, a brazil végül mellé lőtt. A 11. percben majdnem összehozta a vezetést Mauri és Matri, de Gollini annyit el tudott érni, hogy a csatár ne érjen a labdához és ne szerezzen gólt. Igaz, Matri lábát elérte, a bíró viszont nem ítélt tizenegyest. A 21. minutumban Lulic tesztelte egy kemény lövéssel Gollinit, aki a helyén volt és védeni tudott. Pazzini kis híján vezetést szerzett 2 perccel később, Marchetti nagyot nyújtózkodott, hogy kiszedje a fejesét. Toni is megpróbálta nem sokkal később, ő nem találta el a kaput, azonban lehetett érezni, hogy a Verona nem feltartott kézzel érkezett az Olimpicóba. Gollinire a 37. percben volt újra szükség, ezúttal Cataldi távoli bombáját ütötte oldalra. A félidő utolsó percében az eddig nem túl fényesen játszó Cataldi szerzett labdát, kiugratta Matrit, aki fektében el tudta lőni a vetődő Gollini mellett, ezzel 1-0.

A fordulás után szinte azonnal jött a második, Cataldi centerezett Maurinak, aki a kapus lába alatt lőtt a hálóba. Egy óra elteltével alig pár centin múlott a Verona szépítése, Wszolek a földön fekve középre gyötört egy labdát, amibe nagyon szerencsétlenül ért bele Hoedt, a felső lécről pattant le a labda. A 69. percben megadta a kegyelemdöfést a hazai csapat, Anderson nagy küzdelem árán kikotorta a labdát, ami Matrihoz került, ő visszatette középre a már teljesen üres Andersonhoz, és sakk-matt. Más kérdés, hogy Matri lesen volt, a gólt nem kellett volna megadni. A válasz szinte azonnal érkezett, a Roma-nevelés Greco tökéletes szabadrúgást kanyarított a rövidbe, Marchettinek esélye sem volt. A 77. percben újabb gólt szerezhetett volna a Lazio, Milinkovic-Savic gurított középre Cataldinak, de az olasz középpályás nem tudta befejezni a támadást, mert még elé vetődtek. 11 perccel a vége előtt kifejezetten izgalmassá vált a találkozó, ugyanis Tonit nagyon egyedül hagyták egy beadásnál, ami öreg hiba, a veterán csatár büntetett is, hosszú lábaival a sarokba terelte a labdát. Nagyon felpörögtek az események a végére, egy eladott labdával ment el Klose, középre ívelt Keitának, aki kapásból tökéletesen kilőtte a hosszút. Klose a 86. percben óriási ziccert hibázott, szemben a kapuval képes lőtt mellé lőni, ordító helyzet volt. A 90. percben Romulo tarolta le Lulicot, amiért a bíró tizenegyest adott, így Candreva előtt nyílt lehetőség, hogy megszerezze csapata 5. gólját, és nem is hibázott. Erősen, élesen belőtte a jobb alsóba.

Tereh Balázs