Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi Barca támadót igazolt a Molde!

A Barcelona korábbi játékosát igazolt le az Ole Gunnar Solskjaer által vezetett Molde. A megkaparintott labdarúgó bőven benne van már abban a korban, amikor lassacskán szögre kell akasztania a csukát, de rutinjával komoly erősítést jelenthet újdonsült csapatának. 

eidur-gudjohnsen-og-ole-gunnar-solskjaer_1wtuv2nguzgbs193e9lc51314q

A Molde csapatánál folytatja pályafutását a Chelseat és a Barcelonát is megjárt izlandi sztár, Eidur Gudjohnsen. A rutinos támadó 2017 decemberéig írt alá a norvég klubhoz, aki legutóbb a kínai ligában rúghatta a bőrt. 

Eidur Gudjohnsen pályafutása nem indult túl ígéretesen. A csúcsig vezető első lépcsőfok a PSV Eindhovenbe való igazolás volt, viszont a holland klub színeiben nem tudta megváltani a világot. Karrierjét végül a Bolton Wanderers dobta fel. A másodosztályban szereplő gárdához 1998 nyarán került, ahol két évet töltött el. Remek teljesítménye miatt 2000-ben leigazolta a szárnyait bontogató Chelsea. Az izlandi támadó a londoni “kékek” egyik ikonikus alakjává vált. Az angol fővárosban hat esztendőt töltött el, melynél 238 tétmérkőzésen léphetett pályára, ezalatt pedig 66 találatot illetve 31 gólpasszt jegyezhettek fel a neve mellé. Gudjohnsen ezután a Barcelonához került. Habár a katalánok kötelékében komoly sikereket ért el, azonban sosem tudott igazán alapemberré válni. Az ezt követő években játszott többek között Franciaországban és Belgiumban is. Habár mostanra jóval több izlandi labdarúgó szerepel top ligákban, de kétség továbbra sem férhet ahhoz, hogy továbbra is ő hazája legismertebb emblematikus egyénisége. 

Képforrása: Molde hivatalos honlapja 

Németh Boldizsár