Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester City: A Serie A-ból érkezhet kapus!

Serie A edzett kapus szerepel Pep Guardiola kívánságlistáján – állítja a Corriere dello Sport. Mint ismert, a spanyol tréner nyártól veszi át a Manchester City irányítását, aki valószínűleg a saját elképzelései szerint akarja átszabni a csapat keretét. 

SamirHandanovic1

Az olasz lap szerint Guardiola az Internazionale rutinos hálóőrét, azaz Samir Handanovicsot szeretné a Manchester Cityhez csábítani. A rutinos szlovén egyértelműen az elmúlt évek egyik legjobb Serie A portásának számít, aki tehát új ösvényre léphet, ha valóban igaznak bizonyul a hír. 

Samir Handanovic 2004-ben került Olaszországba, azon belül is az Udinese csapatába. Az akkor 20 esztendős szlovén természetesen csak második számú hálóőrnek számított, majd a következő két szezonban fejlődésének érdekében kölcsönadták. A 2007/2008-as idénytől kezdve a csapat meghatározó tagjának számított, ahol egészen 2012-ig szolgált. Minden frontot egybe véve 209 mérkőzésen kapott lehetőséget. A 2012-es nyári átigazolási piac folyamán az Interhez került. Akkoriban úgy festet, hogy a milánói klub jó ugródeszka lehet Handanovic számára, viszont a neves olasz együttes akkoriban kezdte egyre a süllyesztőbe menni. Összesen 146 tétmérkőzésen védhette eddig az Inter hálóját. A szlovént kétszer választották meg az év kapusának, illetve ugyan ennyiszer került be a szezon csapatába is.

Képforrása:  andhikamppp.com

Németh Boldizsár