Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB1-es holtszezon összegző: Pakson a helyzet változatlan – 9.rész

Hétvégén folytatódnak az OTP Bank Liga küzdelmei. Február 9-én vége lett a magyar átigazolási időszaknak is. Az elkövetkező napokban számba vetjük, milyen változások történtek a télen az élvonalbeli csapatainknál.

paks_20

Cikksorozatunk (NB I-es holtszezon összegző) további már megjelent részei:

– Békéscsaba: Előre, vagy hátra? – 1. rész
– Vajon bennmarad a Felcsút? – 2. rész
– Új útra lépett a Vasas – 3.rész
– Az egykori szövetségi kapitány újra munkában – 4.rész
Jelena jelen lesz a Bozsikban? – 5.rész

Vajon újra robog a Loki? – 6.rész
– Soproni Szombathely – 7.rész
– Ciki helyzetben az MTK – 8.rész

Tavaly nyáron, a bajnokság kezdete előtt mindenki a Paksi FC –t temette, tuti kiesőként könyvelték el. Ennek ellenére az őszt 8 győzelemmel 6 döntetlennel és 5 vereséggel zárták, ami a 4.helyhez volt elegendő. Ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint a bronzérmes Videoton. Ezek után, a télen nem volt várható, nagy jövés – menés Tolna megyében. Az előre jelzések be is igazolódtak, hisz 1 játékos jött vissza kölcsönből, illetve 4 (2 végleg, 2 kölcsön) távozott.

Sajnos tegnapra kiderült, egy bakteriális fertőzés miatt, mely a klub pár dolgozóját megtámadta, a hétvégére kiírt MTK elleni meccsük elmarad.

Érkezőjük az ősszel a Siófok csapatának kölcsön adott Szekszárdi Tamás, akinek a megtartása azért is meglepést, mert a Balaton partján is a kispadon ült 8-szor. Egyetlen mérkőzésen kapott lehetőséget, akkor is csereként állt be.

kiss t, bor

Újabb helyi legenda fejezte be pályafutását Pakson. Az elmúlt közel 2 évben, a régi paksi csapat tagjai, ismert tagjai közül többen szögre akasztották a stoplist. Nem láthatják már, a helyiek Éger Lászlót, Tököli Attilát, Csernyánszki Norbertet (igaz ő még 3.számú kapusként ott van), Mészáros Istvánt sem, s most érkezett el az ideje, hogy az ősszel a Ferencváros ellen 200.NBI-es meccsén pályára lépő Kiss Tamás is visszavonuljon.

Frőhlich Roland nyáron Pécsről tette át székhelyét Paksra, de sok sót nem evett meg, hisz máris továbbállt. Az ok, pedig nem más, mint a játékhiány, hisz összesen 6 mérkőzésen lépett pályára. Ennél azért többet remélt ő is, s a helyiek is, tavasszal már az NBI-es álmokat dédelgető másodosztályú Mezőkövesd labdarúgója lesz.

Szintén Mezőkövesden folytatja Vági András, igaz ő kölcsönben. Vágiban és Fröhlichben még az is közös, hogy mind a ketten 6 alkalommal léptek pályára zöld – fehér mezben ősszel. Kővári Róbert is távozni szeretett volna, de őt marasztalta Csertői Aurél, pedig Kővári is a 6-os szám bűvöletében töltötte az őszét.

Bor Dávid rugdosta a gólokat a Paks II. csapatában. Az előző szezonban, a megye I-ben 51 találatot jegyzett, míg idén ősszel 11-et, a már NBIII-ban szereplő Paks II-ben. Tavasszal Balmazújvárosban mutathatja meg, hogy magasabb osztályban is meghatározó ember tud lenni, az eddig 3 élvonalbeli bajnokin 1 gólt szerző focista.

Dobogóra esély: 40%

Külföldiek száma: 1 (A magyar származású Molnár Péter nem magyar állampolgár)

Paksifc_nyiregyhaza-105-700x467

Fiatal tehetségek: (ki számít fiatal tehetségnek? aki 1995.01.01 után született)

Székely György, az utánpótlás válogatott elsőszámú kapusa, az 1860 Müncenben is lehúzott egy pár szezont. Jelenleg Molnár mögött 2.számú kapusnak számít, de ősszel már bemutatkozhatott a helyieknek, a Ferencváros egyből fel is avatta 5 góllal.

Lenzsér Bence az 1996-ban született középhátvéd, tavaly télen érkezett az akkor még élvonalbeli Győrből. A Fehér Miklós Akadémián nevelkedő sportoló, tavasszal mutatkozott be a Paksban, s azóta meghatározó játékossá nőtte ki magát. Ősszel is 15 meccsen szerepelt, s 1 gólt lőtt. Nem lepődnénk meg, ha lassacskán valamelyik nagyobb magyar csapat figyelmét felkeltené, s elvinné Paksról.

Asztalos Dávid az MTK játékosa kölcsönben van Pakson. Korábbi 1 NBI-es meccséhez, ősszel 3-at tett, így egyelőre nem let meghatározó embere új klubjának, ahol ennek ellenére ragaszkodnak hozzá, hisz télen vitte volna hírek szerint az NBII-es Ajka.

Kővári Róbert próbajátékon volt 2 éve a Nottingham Forestnél, ahol akkor nem szerződtették, vissza tért Pécsre, csapata tönkrement, így nyáron Pakson kötött ki. Az őszi 6 bajnokinál ő is többre számított, de hozzá is ragaszkodott Csertői. Ne feledjük, olyan focistát nem marasztalnak, akiben nem bízik az edző. Tehetségéhez semmi kétség nem fér, tavasszal bizonyíthat.

Hahn János igazi helyi “csávó”, hisz Pakson nevelkedett, itt lett élvonalbeli játékos. 1 évet járt a Puskás Akadémiánál, de onnan is hamar vissza tért. Ősszel 16-szor lépett pályára, egyre inkább meghatározó játékosa kezd lenni a csapatnak.

Esély az Eb szereplésre:

A paksi csapat ereje a csapategységben van. Vannak ugyan a keretben korábbi válogatottak, illetve az előbb felsorolt 5 tehetségben is van potenciál, de jelenleg nem érzem azt, hogy bármely paksi játékos a válogatott keretében helyet tudna követelni. Szabó János, már többször a válogatott közelében volt, de mindig megsérült. Jelenleg Kádár, Korhut, Bosnjak, Leandro, úgy gondolom előrébb van a ranglistán, mint a paksiak kedvence.

Képek forrása: paksifc.hu

Endrődi Dávid