Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol kupa: Kis híján elszórakozta a Sevilla – videóval

Unai Emery tanítványai bemasíroztak a Spanyol kupa döntőjébe, amit el is vártak tőlük a hazai 4-0-ás győzelem után, de nem volt azért ez egy könnyű menet. Már 2-0-ra is vezetett a Celta, az andalúzok viszont felálltak és először szerepelhetnek a fináléban 2010 óta. 

Celta Vigo - Sevilla

Celta Vigo – Sevilla: 2-2
G: Aspas (35., 55.) ill. Banega (57.), Konopljanka (87.)
Celta: Blanco – Gomez, Planas, Mallo, Diaz (Radoja 69.) – Hernandez, Orellana, Wass (Johny 65.) – Guidetti (Sene 72.), Aspas, Bongonda
Sevilla: Rico – Escudero, Rami, Coke, Kolodziejczak – Carrico (Cristoforo 63.), Iborra (Nzonzi 56.) – Krohn-Dehli, Banega (Konopljanka 72.), Vitolo – Gameiro
Továbbjutott a Sevilla 6-2-es összesítéssel.

Sokáig gyakorlatilag semmi érdemleges nem történt, a 31. percben adódott az első lehetőség, ekkor Aspas lövését fogta Sergio Rico. 4 perccel később azonban már a csatár nyerte kettejük párharcát, egy gyors kontra végén Orellana centerezett tökéletesen az egykori Sevilla-játékosnak, akinek csak a kapuba kellett passzolnia. A szünet előtt majdnem egyenlített a Sevilla, Carrico fejese csattant a kapufán.

A fordulás után is jött előre a Celta természetesen, először Rico hárította lábbal Guidetti fejesét, majd a kapus nem tudott begyűjteni egy beadást, szerencséjére viszont Aspas nem tudta kihasználni a kínálkozó alkalmat, az ötösről mellé fejelt. Az 55. percben aztán már nem hibázott, Wass lövését ütötte ki Rico, a kipattanót meg közelről befejelte a hazaiak csatára. Amikor már a szurkolók kezdték elhinni, hogy elképzelhető a fordítás, Banega azon nyomban szertefoszlatta az álmaikat. Talált magának egy kis helyet a tizenhatoson belül, és nagyszerűen lőtte ki az alsó sarkot. Egy órányi játékot követően Rico buktatta Guidettit a tizenhatoson belül, az ítélet büntető volt. A svéd csatár azonban hibázott, csak a kapufát találta el. Borzasztó időjárási körülmények között kellett helyt állnia a csapatoknak, már-már állt a víz a pályán. A 79. percben ennek ellenére sikerült a vigóiaknak komoly lehetőséget teremteniük, Orellana lövésénél mutatott be bravúrt Rico. A legvégén a Celta még a vezetést sem tudta megtartani, ugyanis Vitolo beadása megtalálta középen Konopljankát, aki egészen közelről nem hibázott.

A Sevilla ezzel készülhet a döntőre a Barcelona ellen. Az biztos, hogy nem ők lesznek az esélyesek, de 11 meccses veretlenségi sorozatban vannak, és egyszer már a Barcát is legyőzték. Sikerülhet még egyszer?

https://www.youtube.com/watch?v=RLKgfPhamLg

Tereh Balázs