Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Manchester United lecsapna a Marseille középpályására!

Francia lapértesülés szerint a Manchester United szeretné leigazolni az Olympique de Marseille középpályását. A “vörös ördögök” által kiszemelt labdarúgó pályafutása az elmúlt időszakban kisiklott, de az “olimpikonoknál” újra formába lendült és a válogatott keretbe is visszakerült. 

150825_diarra_0

A Manchester Unitednál köthet ki az Olympique de Marseille középpályása, nevezetesen Lassana Diarra – állítja a L’Equipe. A francia labdarúgó korábban megjárhatta az Arsenalt és a Chelseat is, viszont egyik londoni klubnál sem tudta letenni igazán a névjegyét. 

Lassana Diarra a Le Havre csapatánál kezdte meg profi pályafutását. Nevelő együttesétől egy szezon után rögtön távozott, méghozzá a Chelseahez. A londoni “kékeknél” 2 évet töltött el, ahol nem igazán váltotta meg a világot, első sorban azért, mert nem igazán kapott lehetőséget. Minden frontot egybe véve 31 találkozón léphetett pályára. Ezután nagy meglepetésre az Arsenalhoz szerződött, ahonnan fél év után távozott is. A következő állomáshelye a Portsmouth volt. A francia itt alapembernek számított, de meggyőző játék miatt 1 esztendőt követően elhagyta a csapatot. A 2009-es januári átigazolási piac folyamán a Real Madrid csapott le rá. A “király gárda” színeiben komoly hírnevet szerzett magának, hiszen a spanyol együttes egyik oszlopos tagjának számított. Egy komolyabb betegség miatt úgy festet, hogy romokba dőlhet a karrierje, de szerencsére ez nem következett be. Összesen 116 tétmérkőzésen kapott lehetőséget. Sokakat meglepve 2013 nyarán elhagyta a madridiakat és Oroszország fele vette az irányt, ahol megjárhatta az Anzsit és a Lokomotiv Moszkvát is. A fővárosi csapattól távozni kényszerült, majd a Marseille leigazolta a klub nélküli Diarrát. A francia gárdánál újra magára talált, mellette pedig behívót kapott a válogatottba. A különböző kupasorozatokban 22 találkozón léphetett pályára. 

Képforrása: www.om.net

Németh Boldizsár