Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: A Loki hengerelt, a PAFC legyőzte a DVTK-t

Hiába a kedvező várakozások, a két új tréner is vesztes meccsen mutatkozott be. Egervári Sándor Felcsúton, Michael Oenning Debrecenben irányított vesztes meccsen.

orom629

Debrecen – Vasas 4-0 (3-0)
Nagyerdei stadion, 2124 néző, vezette: Erdős József (Erős Gábor, Kormányos II. Gábor – Medovarszki János)
DVSC: Radosevic – Lázár P. (Varga J., 54.), Mészáros N., Brkovic, Korhut – Jovanovic, Holman D. – Bódi (Ferenczi J., 67.), Szakály P., Horváth Zs. – Sidibe (Kulcsár T., 58.)
Vasas: Nagy G. – Preklet, Korcsmár, Debreceni, Hangya – Vida M., Czvitkovics – Könyves (Szivacski, 74.), Pavlov, Ignatidis (Berecz Zs., a szünetben) – Remili
g.: Bódi (5.), Horváth Zs. (26.), Holman (35.), Sidibe (49.)
s.:
kiállítva:

Érdekességgel szolgált a Debrecen Vasas elleni összecsapása. A fővárosiak kispadján Ferenczi István játékosként ült, be nem állt. És ha már csatárok. A debrecenieknél ezúttal kimaradt Coulibaly, így aztán Sidibére maradt a feladat, hogy gólt, gólokat szerezzen. Ám végül nem ő volt a leginkább középpontba, merthogy Bódi Ádám már korán megszerezte a vezetést, Horváth Zsolt iramodott el a szélen, labdája megtalálta a Videoton által csábított középpályást, aki egy csel után kapuba lőtt. A folytatásban is a hazaiak domináltak, csak kevés hiányzott, hogy növelje előnyét a hajdúsági csapat, ám sem Holman Dávid, sem Horváth Zsolt sem tudott kapuba találni. Aztán túl az első félidő felén a téli felkészülés alatt magára találó Horváth megszerezte csapata második gólját, amivel megnyugtatta övéit, de a szünetre már hárommal mehetett pihenni Kondás Elemér együttese, miután Bódi szabadrúgását követően Lázár visszakanalazott labdája lepattant a védőkről, Holman pedig érkezett, és növelte előnyét. A Vasas védekezése nem dicsérendő, miután sorozatban négy idegenbeli találkozóját elveszítette. Legutóbb szeptember 12-én győztek a Fáy utcát elhagyva. A szünetet követően megvillant a piros-kék egylet, Brkovic hibáját kihasználva Pavlov szépítethetett volna, ám Radosevic nagyot mentett, hogy aztán a kontrából Sidibe becsúszva jutatta hálóba a játékszert. Innentől kezdve nem volt kérdés, ki nyeri a találkozót. A folytatásban is több nagyobb ziccer alakult ki, de újabb gólokat nem szereztek a csapatok. És miután a Puskás AFC is nyert, a Vasas visszaesett a kiesőhelyekre.

puskasdvtk629

Puskás Akadémia – Diósgyőr 1-0 (1-0)
Pancho Aréna, 1500 néző, vezette: Vad II. István (Albert István, Lémon Oszkár – Buzás Balázs)
PAFC: Pogacsics – Pauljevic, Fiola, Kelic, Forró – Zsidai, Márkvárt – Csurko (Bacelic-Grgic, 71.), Ljopa, Pekár (Tar Zs., 90.) – Sallai (Mészáros, 63.)
DVTK: Rados – Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes M. – Manjrekar (Bacsa, a szünetben), Elek – Barczi, Koman, Bognár I. (Egerszegi, 85.) – Novothny (Griffiths, 63.)
g.: Pekár (3., 11-esől)
s.: Ljopa (7.) ill.: Barczi (36.), Lipták (90+2.)
kiállítva:

Hét éve nem ült bajnoki meccsen kispadon Egervári Sándor, és a miskolciak jól igazoltak a télen, míg a felcsútiak tulajdonképpen fél csapatra való labdarúgót szerződtettek, így sokan a borsodiakat tartották a mérkőzés esélyesének. Aztán ahogyan lenni szokott, az élet átírta a forgatókönyvet, bár helyesebb azt írni, a vendégek buta megmozdulás miatt már a harmadik percben büntetőt ajándékoztak, melyet Pekár László magabiztosan értékesített. Hozzá kell tenni, a körülmények nem könnyítették meg a csapatok dolgát, lévén a napközbeni eső olyannyira feláztatta a talajt, hogy sárdagasztássá vált a mérkőzés. Ami magát a folytatást illeti, kisebb lehetőségek akadtak mindkét oldalon, Novothny például kapufát lőtt, s aztán Pauljevic révén kettő is lehetett volna, de ő is ziccert hibázott. A találkozón Bernd Storck is megtekintette, de aligha látott kiemelkedő teljesítményt a német kapitány.

(fotók: nso.hu)

Gavalovits Sándor