Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: dobogósok csatája a Megyeri úton – Előzetes

Visszatér téli álmából az OTP Bank Liga, ahol szombaton a 20. fordulót rendezik meg.

!!!beharangozó!!!!

Az elmúlt napokban bemutattuk a különböző csapatoknál milyen változások voltak a télen, aki lemaradt itt szemezgethet belőle.

– Békéscsaba: Előre, vagy hátra? – 1. rész
– Vajon bennmarad a Felcsút? – 2. rész
– Új útra lépett a Vasas – 3.rész
– Az egykori szövetségi kapitány újra munkában – 4.rész
Jelena jelen lesz a Bozsikban? – 5.rész

Vajon újra robog a Loki? – 6.rész
– Soproni Szombathely – 7.rész
– Ciki helyzetben az MTK – 8.rész
– Pakson a helyzet változatlan – 9.rész

– Edzőjükért is küzdhetnek a fehérvári legények – 10.rész
– Ki pótolja a gólgyárost Újpesten? – 11. rész
– Bajnokcsapat? – 12.rész

Szombat 15:30

Puskás Akadémia – Diósgyőr mérkőzés az előző szezonban annyiból volt presztízs meccs, hogy akkor még az exdiósgyőri Benczés Miklós irányította a felcsúti csapatot. Benczés a télen visszatért Miskolcra, igaz „csak” az utánpótlásba. Ő lett az utánpótlás szakmai igazgatója. Ennek ellenére edzőváltáson ment át télen a DVTK, az addig vergődést megunva Bekő Balázs helyett, Egervári Sándor lett a vezetőedző. „Szeretném győzelemre vezetni a csapatot az első fordulóban, hiszen egy esetleges jó rajt nagyban meghatározhatja a későbbi szereplésünket.” – mondta a pénteki sajtótájékoztatón a rutinos tréner.

Kiesésre áll jelenleg a Puskás Akadémia, ezért a téli átigazolási időszakban átalakították a keretet. Megelepetésre maradhatott, az addigi edző Robert Jarni, aki a pénteki sajtótájékoztatón A legfontosabb, hogy minden játékosunk egészséges, bevetésre kész és maximálisan felkészült.” derűlátónak tűnt csapata helyzetét illetően. A héten még elengedték Lencse Lászlót Újpestre, pedig a csatárra igazán szüksége lehetett volna a Felcsútnak a bent maradás kiharcolása reményében.

Egy esetleges győzelem fontos lenne mind a két csapatnak, hisz a Puskás fel tudna zárkózni a Diósgyőrre, a Diósgyőr pedig el tudna húzni a veszélyzónából, s a középmezőnyre tudna tapadni.

Budapest Honvéd – Haladás avagy a 8.helyen álló csapat fogadja a 6.helyzettet.

A Haladás számára azért van tétje a meccsnek, mert 1 pontra van a dobogótól, bármely előtte álló csapat hibáját kihasználva, masírozhat felfele a tabellán. A Honvéd jelenleg betonbiztos 8. hisz előtte és mögötte is 4 pontra van a következő csapat.

Marco Rossi a Honvéd vezetőedzője A Haladás fogadása után a Diósgyőr vendégei leszünk, majd érkezik a Ferencváros. Vízválasztó találkozók lesznek. Ha jól jövünk ki ebből a szériából, akkor majd tudunk fölfelé kacsingatni, ha nem lesznek eredmények, akkor meg majd hátrafelé leszünk kénytelenek tekingetni.”

Mészöly Géza: Rendkívül jó téli felkészülést töltött együtt a csapat….. Nagyon izgalmas találkozóra számítok, aminek az eredményét a csapatok aznapi formája fogja meghatározni”

Debrecen – Vasas:

Kondás Elemér csapata a 2 pontra van a dobogótól. Céljuk egyértelműen a nemzetközi kupaszereplés kiharcolás, így az ilyen meccseket, mint a Vasas elleni hazai találkozó hozniuk kell. A Vasasnál a télen edzőváltás történ,  a német Michael Oenning vette át az irányítást. A keret is valamelyest átalakult. Fiatalodott. Nagyon figyelnie kell a fővárosi csapatnak, hisz csak több győzelmének köszönheti a 10. bent maradást érő helyét. A Lokinál még mindig sérült a két kapus Balogh János és Nenad Novakovic. A bosnyák Ognjen Djelmic játékengedélye nem érkezett meg, így ő is biztos, hogy nem lép pályára a hétvégi bajnokin.

Békéscsaba – Ferencváros: Az utolsó játszik az elsővel. Békéscsabán minden egyes pont számít, hisz nagyon nehéz tavasz elé néznek. 4 pontra van tőlük a még bent maradást érő helyen tanyázó Vasas, de egy vereséggel, s valamelyik ellenfele győzelmével (hisz az utolsó előtti a Puskás is 4 pontra van), már szinte lehetetlen helyzetbe kerülnének. A békéscsabai honlapon azt pedzegetik, hogy még nem biztos minden kulcsember játéka, viszont sajnos arról említést nem tesznek, kik a kérdéses játékosok. Zoran Spisljak edző a gyenge szereplés ellenére is biztosnak érezheti állását, hisz máshol ilyen gyenge őszi teljesítmény után elküldték volna a trénert.

A Ferencváros magabiztosan 18 ponttal vezeti a bajnokságot, ezért egy ilyen meccset be kell húznia. Az őszi gólszerző Böde Dániel, ugye az utolsó fordulóban az Újpest ellen megsérült, így ő biztosan kihagyja a viharsarki mérkőzést. A hétközi vesztes kupameccs után Thomas Doll bizakodó: Ma lemegyünk Békéscsabára, ahol szombaton már teljes mértékben a meccsre koncentrálva ismét jó teljesítményt fogunk nyújtani. Bízom a csapatomban, hiszen az elmúlt öt hét kemény munkája nem veszett el”- nyilatkozta a fradi.hu internetes oldalnak.
A meccset az m4 élőben közvetíti.

Szombat 18:00

Újpest – Videoton, avagy dobogósok csatája lesz szombaton a Megyeri úton. A meccs pikantériája, hogy a Vidinél Loic Nego és Asmir Suljic az előző szezonban még Újpesten játszott. Az ősszel 3-0 nyert Fehérváron a hazai csapat, ott Suljic, nagyon jó teljesítményt nyújtott. Az akkori gólszerzők közül Gyurcsó Ádám (kettőt lőtt) már nincs a vendégeknél, hisz Lengyelországba igazolt, de Kovács István pályára léphet. A két csapatot egyetlen pont választja el egymástól, a Videoton egy győzelemmel, így feljöhet a 2.helyre. A statisztikák Videoton győzelmet jósolnak, hisz összesen 97 – szer találkoztak egymással az élvonalban ebből 39 fehérvári, 37 újpesti győzelem, s 21 döntetlen született, A gólkülönbség a lilák javára billen 146:139.
Aki nem tud a helyszínre kijutni, annak az m4 elhozza a mérkőzés élményét!

Az MTK – Paks mérkőzés, a vendégcsapatnál kitört fertőzésveszély miatt elmarad. Pótlásáról később döntenek

Endrődi Dávid