Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Diósgyőr fogyó légió

Korábban nagyobb létszámú légiós kontingens volt Miskolcon, ez idén télen már csak 4 főből állt, Ivan Rados, James Manjrekar, Miroslav Grumics és Georges Griffiths személyében. Az elmúlt napokban Ivan Radosból Rados Iván lett, míg a mai napon Miroslav Grumics is magyar állampolgár lett.

www.dvtk.boon.hu

www.dvtk.boon.hu

1 éve, hogy az MLSZ csökkenteni szerette volna az élvonalbeli bajnokságban szereplő külföldi játékosok számát, ez részben sikerült is, illetve több eddig itt játszó külföldi focista felvette a magyar állampolgárságot. Többek között a Honvédból a horvát Ivan Lovric, a bosnyák Djordje Kamber már tavaly ősszel letette az állampolgársági esküt, a következő hetekben pedig Dusan Vasziljevics is magyar lehet. Rájuk nem mondhatják azt a szurkolók, hogy csak fel – felbukkannak egy magyar csapatnál, és fél évvel később tovább állnak. A Diósgyőr kapusa Ivan Rados tegnap tette le az állampolgársági esküt, ő 2010 tavasza óta véd hazánkban, igaz 2012-13-as szezont Azerbajdzsánban töltötte. Eddig 72 NB I-es meccsen lépett pályára, de miután magyar lett, valószínűleg, még hosszú – hosszú évekig Magyarországon tervezi folytatni pályafutását. Az is szinte biztos, hogy Diósgyőrben.

www.csakfoci.hu

www.csakfoci.hu

Miroslav Grumics, pedig a mai napon lett magyar állampolgár. Ő is 2010 tavaszán érkezett hazánkba, igaz ő azóta is itt játszik. Grumics Radossal ellentétben, nem egy csapatnál töltötte ezt a 6 évet, hisz 1,5 szezont a Kaposvár csapatában játszott. 25 meccsen 8 gólt szerzett. Kaposvár után 1,5 év Pécs következett 41 meccsen 9 góllal. Érdekes módon Diósgyőrben, már 2,5 éve játszik. Több – kevesebb sikerrel, hisz télen Egervári Sándor meg akart tőle szabadulni, s azóta is csak 1-szer cserélte be a korábbi szövetségi kapitány. Egyes hírek szerint, a nyáron Gyirmótra igazol. Diósgyőrben eddig 51 meccsen 9 gólnál tart.

Endrődi Dávid