Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Fontos sevillai gólok Ukrajnában! – Videóval!

Gólgazadag mérkőzésen játszott 2-2-es döntetlent az Európa Liga címvédő Sevilla a Sahtar Doneck vendégeként, mely eredmény egyértelműen a címvédő spanyoloknak kedvez a jövő heti visszavágó előtt.

01

Sahtar Doneck – Sevilla FC 2-2 (2-1)
Lviv, Lviv Aréne, Vezette: Szymon Marciniak (lengyel)
Gólszerző: Marlos (23.), Stepanenko (36.) ill. Vitolo (6.), Gameiro (82. –  büntetőből)
Sárga lap: Malyshev (89.), Srna (96.) ill. Escudero (27.), Carrico (40.), Krychowiak (48.)

Sahtar Doneck: Pyatov – Srna, Kucher, Rakitskiy, Ismaily – Malyshev, Stepanenko – Marlos (Bernard 92.), Kovalenko, Taison (Wellington 91.) – Ferreyra (Eduardo 91.), Vezetőedző: Mircea Lucescu

Sevilla FC: Soria – Mariano, Rami, Carriço, Escudero – Krychowiak, N’Zonzi – Vitolo, Banega, Konoplyanka (Krohn-Dehli 59. – Coke 72.) – Gameiro, Vezetőedző: Unai Emery

A 2009-es győztes fogadta az elmúlt két szezonban El-győztes Sevillát, akiknek eltökélt szándékuk, hogy olyat tegyenek idén amit előttük még senki nem tett – beleértve az előd sorozatokat a VVK, EVK, UEFA kupa -, mégpedig zsinórban harmadszor elhódítani az Európa Liga serleget. Ehhez mindjárt a hatodik percben egy góllal közelebb kerültek. Vitolo szerzett gólt egy hosszú indítás után. A középpályás egy szép csel után lőtte el a labdát a hálóőr lábai között. (0-1) A bekapott gól felébresztette a hazaiakat és negyed óra elteltével sikerült is egyenlíteniük. Marlos kapott egy hosszú indítást, aki belsővel helyezte el a labdát a kapu bal sarkába. (1-1), Szűk negyed órával később ismét Marlos volt a főszereplő, ám ezúttal a gólpasszt jegyezte a brazil, aki a bal szélről pontosan ívelt az ötösön érkező Tarasz Sztepanenko elé, aki bivaly erős fejes gólt szerzett. (2-1) A bekapott gól után egyértelműen a Sahtar volt a kezdeményező. Ezt jól mutatja a 9-2-es kapura lövési arány.
A fordulás után sajnos visszább esett a színvonal és nagyjából kiegyenlített játékot hozott a második félidő. A 72. percben alig pár perccel becserélése után Michael Krohn-Dehli kellett horrorisztikus sérülése után lecserélni, majd a 75. percben Kevin Gameiro szerzett gólt, ám ezt ekkor még les miatt érvénytelenítette a lengyel játékvezető. A 82. percben azonban büntetőhöz jutott a Sevilla miután Vitolo lábát teljesen fölöslegesen elhúzta a visszafutó támadó, Facundo Ferreyra, A megítélt tizenegyest a francia csatár, Kevin Gameiro a kapu közepébe bombázta. (2-2) Újabb találat már nem esett így a Sevilla került közelebb ahhoz, hogy történelmet írjon.

https://www.youtube.com/watch?v=MHzWKpt15dY

Fotó: uefa.com

Becz Tamás