Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Honvéd: távozik a kapus

George F Hemingway volt ma a Digisport Reggeli start című műsorának a vendége, s pár új információt osztott meg a nézőkkel.

www.24.hu

www.24.hu

A szombati Puskás Akadémia elleni mérkőzéstől a következőket várja:

– A szombati mérkőzésen minket nem a Puskás Akadémia kiesése vagy bennmaradása érdekel, csakis a saját eredményünk, hiszen bár erről nem sok szó esik, nekünk is van miért küzdenünk. Ha nyerünk, az Újpest pedig kikap a Videotontól, akkor fellépünk a hatodik helyre, ami már a felsőházhoz tartozik. Ez a presztízs mellett amiatt is fontos, hogy jövőre mi játszhassuk a több hazai találkozót a bajnokság utolsó harmadában, tehát igenis van miért küzdenünk, győzni megyünk Felcsútra.  Számunkra minden mérkőzés becsületbeli ügy, ha nem lenne miért küzdenünk, akkor is teljes erőbedobással lépnénk pályára, ahogy tettük azt a Békéscsaba ellen is. Ami a Puskás Akadémiát illeti, nincs túl jó helyzetben a csapat, a saját győzelmük mellett a Vasas pontvesztésére is szükségük van ahhoz, hogy ne essenek ki az élvonalból. Ez azért is érdekes, mert a Puskás az egyik legjobb játékosállománnyal rendelkező csapat az NB I-ben, a Ferencváros után szerintem nekik és a Videotonnak vannak a legjobb futballistáik. Persze ez nem mindig párosul jó eredményekkel, ezt a felcsútiaknál is láthatjuk, nekem személy szerint nagy meglepetés az ő szereplésük.

Most májusban tölti be a 30.életévét Kemenes Szabolcs, aki ugyan a Ferencvárosban nevelkedett, ott is lett élvonalbeli kapus (miután hazatért Chartltonból), 15 NB I-es meccsen is védett a zöld – fehéreknél, majd az NB II-es kizárás első évében, annyi támadást kapott, hogy a 2007 nyarán lejáró szerződését nem hosszabbította meg. 2010 tavaszán, tehát 6 éve szerződött a Budapest – Honvéd csapatához, ahonnan idén nyáron, valószínűleg távozik, miután itt is lejár a kontraktusa, s nem fogják meghosszabbítani.

– Kapusposzton Horváth András végleg bejátszotta magát a csapatba, Kemenes szerződése pedig június 30-án lejár, nem hiszem, hogy ő marad a Honvédnál. – mondta ezzel kapcsolatban a klubtulajdonos.

Hemingway azt is elárulta, hogy a nyári átigazolási tervekben egy balhátvéd (már évek óta, Rossi a Ferencváros elleni mérkőzés után ki is fakadt, hogy mióta a Honvéd edzője nem tudnak balhátvédet igazolni), és egy irányító leigazolása van tervben.

Endrődi Dávid