Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Bajnokavatásra fel!? – előzetes

Hétvégén a 32. fordulóhoz érkezik a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) mezőnye. A legfontosabb kérdés pedig nem más, mint, hogy lesz-e bajnokavatás? A képlet roppant egyszerű, a Bayern Münchennek nyernie kell hazai pályán és már kezdődhet is a szieszta. Természetesen a nemzetközi kupaindulást érő helyekért és a bennmaradásért is hatalmas lesz a küzdelem.

Bundesliga-2015-16-Live-Broadcasting

Péntek:
ápr. 29. 20:30 Augsburg – 1. FC Köln (Eurosport 2)

Tét nélkülinek nem mondható a párharc, ám nehéz elképzelni olyan forgatókönyvet, melyben az Augsburg annyit zuhan hátrafelé, hogy kiessen, míg a Köln már csak matematikailag érhetne oda a 7. helyre, ehhez az kellene, hogy a Schalke és a Mainz már ne szerezzen pontokat.

Szombat:
ápr. 30. 15:30 Bayern München – Mönchengladbach (Eurosport 2)
ápr. 30. 15:30 Hannover – Schalke
ápr. 30. 15:30 Borussia Dortmund – Wolfsburg
ápr. 30. 15:30 Mainz – Hamburger SV
ápr. 30. 15:30 Darmstadt – Eintracht Frankfurt
ápr. 30. 15:30 Hoffenheim – Ingolstadt
ápr. 30. 18:30 Bayer Leverkusen – Hertha BSC (Eurosport 2)

Münchenben bajnokavatás lehet a hétvégén, amennyiben a Bayern megveri a Mönchengladbachot, már borulhat is a bajor sör Pep Guardiola nyakába. Meglepetés esetén is bajnok lehet a rekorder, avagy a Dortmund és a Wolfsburg mérkőzésén is sok múlik. Az nem kérdés, hogy a Bayern lesz a bajnok, már csak az a kérdés, hogy mikor, ezen a hétvégén, vagy a következőn…!? HA pedig már szóba jött a BVB és a Wolfsburg, egyik csapat számára sincsen tétje a mérkőzésnek. A sárga-feketék biztos másodikak, míg a Wolfsburg ki már nem eshet és a nemzetközi kupaindulást érő helyekre sem érhet oda.

Szalai Ádám csapata a Hannover kiesett, már nem létezik olyan reális forgatókönyv, mely bennmaradást jelent, míg a Schalke igen is nagyon komoly három meccs elé néz a nemzetközi kupaindulásért folyó küzdelemben. A BL sem elérhetetlen, de ahhoz hibátlan produktum kell és a riválisok bukdácsolása.

A Hamburg bennmarad, idén elkerülik az osztályozót, míg a Mainz ugyanabban a cipőben jár, mint a Schalke 04. A találkozó sokkalta fontosabb a piros-feketéknek.

Igazi hat pontos kiesési rangadó vár a Darmstadt és a Frankfurt csapatára, Husztiék az utolsó szalmaszálba kapaszkodhatnak, míg a Darmstadt gyakorlatilag egy győzelemmel biztos bennmaradónak mondhatná magát. A tét tehát hatalmas.

A Hoffenheim a Darmstadt cipőjében jár, míg az Ingolstadt számára tét nélküli kettejük párharca.

A Hertha BSC válaszút elé érkezett sokadjáre, a Leverkusen elleni rangadó sok mindenről dönt, ám Dárdaiéknak hatalmas szerencseszériájuk van hosszú fordulók óta, ugyanis a riválisok is halomra bukták magukat. Így ha kikapnak, akkor is könnyen megtarthatják negyedik pozíciójukat, ugyanis előzni csak a Mönchengladbach előzhetne, ám ők Münchenbe utaznak. A Leverkusen egy győzelemmel megszilárdíthatja bronzérmét és BL-indulását.

Hétfő:
máj. 2. 20:15 Werder Bremen – VfB Stuttgart (Eurosport 2)

Vasárnapi mérkőzések ezúttal nem elsznek, a zárás rendhagyó módon hétfő estére marad. Ráadásul nem akármilyen meccs lesz, a 15. és a 16. helyezett csatája, mely sorsokról, életekről dönthet.

Teljes képernyő rögzítése 2016.04.29. 100813