Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nyíregyháza van licence, marad az edző

Az elmúlt napokban különböző információk jelentek meg a sajtóban a Nyíregyházával kapcsolatban, az egyik ilyen volt, hogy Mátyus János átveheti a Puskás Akadémia irányítását.

www.nyiregyhazaspartacus.hu

www.nyiregyhazaspartacus.hu

Tavaly ilyenkor robbant a bomba, hogy az egyik legbiztosabb anyagi lábakon álló csapat a Nyíregyháza nem kap licencet. Még a szurkolók bíztak benne, hogy meglesz, de végül nem sikerült megkapni az élvonalbeli indulást jelentő licencet, így az NB III -ba száműzték a csapatot. A harmadik vonalban szereplő klub, már eldőlt, hogy feljut a másodosztályban, hisz legrosszabb esetben is 3.helyet szerzi meg, a legjobb NB III-as csapat is feljut idén a 2.osztályba. Tegnap nyilvánosságra került, hogy megkapták az NB II-es indulást jelentő licencet. Így már most készülhetnek az NB II-re.

Nem mással, mint Mátyus Jánossal. Mátyus még az NB I-ben vette át a csapat irányítását, de kötelességének érezte tavaly nyáron, hogy a bajban is maradjon Szabolcsban. A napokban a rangado.hu már szinte tényként közölte, hogy Mátyus lesz a Puskás Akadémia edzője, s utódja Tomislav Sivic lesz. Ezzel kapcsolatos híreket, ma a Spartacus hivatalos honlapján Mátyus maga cáfolta:

Amikor kizárták a csapatot, akkor voltak ajánlataim, mehettem volna másik csapathoz, de a Szparinál maradtam. Talán most is lett volna lehetőségem, hogy máshol folytassam, de megígértem a klub tulajdonosának, Révész Bálintnak, hogy visszajuttatom az együttest az NB-I-be, befejezzük a közösen elkezdett munkát, és a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője maradok. Brekk Jánossal már tárgyalunk játékosokkal a következő szezont illetően, és szeretnénk egy olyan keretet kialakítani, mellyel elérhetjük céljainkat – mondta Mátyus János a nyiregyhazaspartacus.hu weboldalnak.

Endrődi Dávid