Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb kínai átigazolási bomba! – A Chelsea kulcsembere a cél

A téli átigazolási időszak végén egy átfogó cikkben számoltunk be a modern kori labdarúgás globalizációjáról. A szemünk előtt alakul át a futballtérkép című írás kifejezetten jól foglalja össze a történéseket és rálátásmódot ad arra, hogy mi történik európától keletre Kínában. Ahogyan arra számítani lehetett, jön a nyár, s szép lassan nyílnak az átigazolási kapuk, a kínaiak pedig már készülnek is az újabb meghökkentő ajánlatokkal.

Chelseas-Brazilian-midfielder-Willian-R-celebrates-after-scoring-from-a-free-kick-during-a-UEFA-Chamions-league-group

A legfrisebb hírt a brit Daily Mirror dobta be, melyben arról számol be, hogy a kínai élvonalban szereplő, s Luiz Felipe Scolari irányítása alatt álló Guangzhou Evergrande nem áll le, Alan, Paulinho, Goulart és Jackson Martínez után újabb Európában játszó sztárt csábítana el.

A tét ezúttal a brazil válogatott szélsőjének a jövője, avagy kérdéses, hogy a Chelsea dresszében kezdi-e meg a 2016/17-es szezont a csapat egyik kulcsembere Willian. A 27 esztendős labdarúgó elé a Chelsea már lehelyezett egy szerződéshosszabbítási ajánlatot, ám ez még nem került aláírásra és lehet, hogy nem is fog.

A Guangzhou Evergrande ugyanis állítólag mind a londoni klub, mind pedig a játékos számára igen kedvező ajánlatot készül tenni. Az 50 millió fontos vételár mellett Willian fizetését megdupláznák, így 120 ezer font helyett 240 lenne a heti fizetése. Hogy egy kicsit még jobban meghökkenjünk, íme forintban az arányok: 46 millió forint/hét ellenében 92 millió…!Tehát több, mint napi 13 millió forint, magasabb órabér, mint 500 ezer forint…! Éves szinten ez 4,7 milliárd forintos fizetést jelenthetne Willian számára.

Willian idén 45 tétmérkőzésen szerepelt a Chelsea színeiben, s 11 gól mellett 9 gólpasszt osztott ki a társaknak. A pocsék szezont futó kékek egyik legjobbja. Kérdés még esetében, hogy az új vezetőedző Antonio Conte miként számol vele. Hiszen Roman Abramovic pénztárcája sem szűkölködik “zöld hasukban…”