Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Következik a Női Örökrangadó!

Kishazánkban a sportkedvelő emberek számára több rangadó létezik. Ha azt nézzük a kézilabda kedvelőinek ott a Veszprém-Szeged, vagy a Ferencváros-Győr meccs, amire még a semleges nézők közül is sokan kíváncsiak nemhogy a két együttes fanatikus szurkolói.

Újabb parázs meccsre van kilátás. - fotó: Fodor Imre

Újabb parázs meccsre van kilátás. – fotó: Fodor Imre

A női labdarúgás kedvelőinél pedig az utóbbi évek során a fővárosi örökrangadó női verziója vívta ki a derby nevet. Ha csak a bajnoki döntőket vesszük figyelembe, akkor a két fővárosi csapat mindkét találkozójára 1000-1000 néző volt kíváncsi, így kijelenthető hogy ezekre az ütközetekre sokan kilátogatnak, ami egy jó reklám a hazai női futballnak.

A két csapat vasárnap 37. alkalommal találkozik egymással, és ami az egymás elleni mérleget illeti, a statisztikai mutatók még mindig több kék-fehér győzelmet mutatnak, mint hazait, de az utóbbi időben a zöld-fehér gárdát 2013 novembere óta nem bírták legyőzni Medgyes Péter tanítványai. A tabellát a hétvégi forduló után a Fradi vezeti 4 ponttal megelőzve a városi riválisát.

A zöld-fehérek a hétvégén a Viktória elleni meccsel hangoltak az MTK elleni találkozóra, míg Pádár Anitáék a Győr ellen játszottak egy parázs meccset, ahol a hosszabbításban szerezték meg a három pontot

Az izgalmas meccs garantált, érdemes rá készülni, hiszen remek vasárnapi program lehet a labdarúgás hazai kedvelőinek.

Dörnyei Balázst, a Ferencváros edzőjét és Bognár Enikőt, a Fradi csapatkapitányát kérdeztük a találkozóról:

Dörnyei Balázs.: „Ugyanúgy készülünk erre a mérkőzésre is, mint az összes többire,ez a találkozó is a bajnoki döntőre való készülést fogja szolgálni, több játékosnak is lehetőséget fogok adni akik eddig kevesebbet játszottak,hogy tűzben tudjam tartani őket.”

Bognár Enikő: „Szerintem nem tudnék újat mondani, minden MTK meccs előtt ugyanúgy készülünk. Az edzéseken maximális koncentrációval veszünk részt, igyekszünk az összes taktikai utasítást megjegyezni és betartani. A labdarúgás olyan sportág ahol bármi megtörténhet, ettől függetlenül bízom a csapatban és úgy gondolom kellő önbizalommal fogunk pályára lépni. Bár gyakorlatilag tétje nincs a mérkőzésnek, presztízs szempontból nagy jelentőséggel bír. Épp ezért mondhatom a csapat nevében, hogy mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Ezúton is szeretnék megkérni minden kedves Fradi szurkolót, hogy jelenlétükkel is támogassanak minket vasárnap. Szurkolók nélkül a siker is csupán fél siker!”

NB I, felsőházi rájátszás, 5. forduló

FTC–MTK
Vasárnap 18.00
FTC Női Labdarúgó Központ (1107, Bihari út 23.)

A mérkőzést Molnár Imre vezeti segítői pedig Szíjjártó Zsolt és Vámos Tamás lesznek.

A rendezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Balázs Zoltán