Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Idegenbeli győzelmével továbbra is versenyben a Real! – Videóval!

Gareth Bale fejes góljával győzött a Real Madrid a Real Sociedad otthonában a spanyol bajnokság 36. fordulójának szombat kora délutáni mérkőzésén, ezzel ha csak ideiglenesen is, de az élre álltak a fővárosiak.

02

Real Sociedad – Real Madrid 0-1 (0-0)
San Sebastian, Anoeta, 26 426 néző, Vezette: Alberto Undiano Mallenco
Gólszerző:ill. Bale (80.)
Sárga lap: Illarramendi (36.), Bergara (42.), Prieto (48.), Zaldua (64.) ill. Bale (41.), Ramos (59.), Nacho (62.), Modric (75.)

Real Sociedad: Rulli – Zaldua, Elustondo, González, Berchiche (Litri 85.) – Illarramendi, Bergara (Reyes 68.), Zurutuza – Prieto, Oyarzabal, Bruma (Jon 76.), Vezetőedző: Eusebio Sacristán

Real Madid: Navas – Danilo, Varane, Ramos, Nacho – Modric (Kovacic 85.), Casemiro, J. Rodriguez (Isco 73.) – Bale, Mayoral Moya (Jese 65.), Lucas, Vezetőedző: Zinedine Zidane

Nehéz helyzetben volt a Real Madrid a szombati bajnokija előtt, hiszen nem elég, hogy Bl-elődöntő meccs után és Bl-visszavágó előtt volt kénytelen játszani idegenben a hazai pályán félelmetes Sociedad ellen. Még nehezítette a “királyiak” helyzetét Ronaldo és Benzema hiányzása is. A San Sebastián-i csapat fontos hiányzói ellenére természetesen hatalmas akarással küzdött. Az első játékrészben a Realnak volt több lehetősége, de nem tudtak élni a lehetőségekkel. Elsősorban Rodríguez és Gareth Bale voltak elemükben. A második játékrészben tovább nőtt a nyomás a Sociedadon még akkor is ha ugyanannyi volt a kapura lövési kísérlet, viszont a blancok helyzetei jóval veszélyesebbek voltak. A hazaik argentin kapusa Geronimo Rulli többször is bravúrral hárított, ám a 80. percben már ő sem tudott mit kezdeni Gareth Bale fejesével. A walesi játékos az ötösről fejelte be Lucas Vázquez beadását. (0-1) A 92. percben David Zurutza majdnem egyenlített. A középpályás tisztán fejelhetett egy szabadrúgás után, ám Keylor Navas megfogta a középre tartó labdát. A Sociedad pár hete hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Barcelonát, ám ezúttal a másik gigászt, a Realt nem tudták legyőzni. Győzelmével a Real átvette a vezetést a bajnokságban. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az Atleti és a Barca páros este játszik. A Sociedad veresége után 42 ponttal áll a tizenkettedik helyen.

Fotó: AFP

Becz Tamás