Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: megvan az ezüst és a bronzérmes is!

Mai napon véget ért a labdarúgó NB I 2015-16-os szezonja. A mai napon az is eldőlt, hogy a bajnok Ferencváros mögött a 2. és a 3. helyet mely csapatok szerezték meg.

Újpest – Videoton: 0 – 3 (0-0)

Újpest: Balajcza – Heris, Litauszki, Kecskés, Mohl – Szankovics, Cseke – Hazard (Kabát), Bardhi (Banai D.), Andrics – Lencse (Diarra)
Videoton: Danilovics – Szolnoki, Vinicius, Juhász, Stopira – Simon, Pátkai – Nego (Kovács I.), Suljic, Oliveira (Géresi), Tischler (Haraszti)

gólszerzők: Nego (0-1), Tischler (0-2)

sárgalapok: Kecskés Á ill. Pátkai
piroslap: Balajcza

ujpest - videotonA Videoton, ahogy kezdte a szezont, végül egy esetleges ezüstérem megszerzésével még boldog is lehet a szezon végén. Az Újpest viszont csalódásként élheti meg a bajnokságot, hisz egy időszakban a dobogó 2. helyén tanyáztak, de jött egy hosszabb hullámvölgy, s legjobb esetben is csak 6.helyen zárhatják a bajnokságot. Támadólag lépett fel már az első percekben az Újpest. Igaz a másik kapu előtt is alakultak ki helyzetek. Majd a 30.percben az Újpest egyik legrutinosabb játékosa Balajcza Szabolcs csinált butaságot, hogy a 16-oson kívül kezezett, s ezért járt a kapusnak a piroslap. A liláktól az addig rendkívül aktív Bardhi jött le, helyére pedig a 22 éves Banai Dávid állt be a kapuba. A kiállítás után továbbra is támadott az Újpest, de az első félidőben nem született gól.

A második félidő elején, Vidi helyzetek jöttek futószalagon. Előbb Suljic fülelte le Litauszki rövid hazaadását, de miután a bosnyák kicselezte a kapust, a védő vissza ért és szerelt. Majd Tischler lőtt a kapusba. Az 55.percben a korábbi újpesti jobbhátvéd, aki az elmúlt hetekben a Videoton jobb oldali középpályása lett, 16 méterről lövésre szánta el magát, s megszerezte a vezetést a vendégeknek. A 76.percben eldőlt a 2.hely sorsa, hisz Géresi elfutott a bal oldalon, középre gurított s Tischler Patrik megszerezte a második Videoton találatot.  Ezzel a góllal pedig a gyenge őszi szereplést is feledhették. De a 93.percben még Juhász Roland is betalált, így 3-0-ra győzött a Videoton.

Békéscsaba – Debrecen: (0-0)

Békéscsaba: Polekszics – Bényei, Vaskó, Damjanovics (Fehér Zs.), Fabio – Birtalan (Svedyuk), Spitzmüller, Takács P, Juhász Gy. (Hudák) – Punosevac, Viczián
Debrecen: Verpecz – Lázár, Brkovics, Mészáros, Korhut – Varga, Jovanovic – Bódi (Tisza), Holman, Djelmic (Horváth Zs.) – Takács T.

sárgalapok: Spitzmüller, Juhász Gy., Punosevac ill. Brkovics, Korhut, Holman, Lázár

www.nso.hu

www.nso.hu

Békéscsabának igazán már tétje nem volt a meccsnek, “csak” a becsülete. Hiszen a múlt héten ők kiestek, míg a Loki egy esetleges győzelemmel a 2.helyet is elcsíphette volna. De a 3.hely megtartása végett sem kaphatott ki. Meg amúgy se.. Ennek ellenére az első félidőben sok helyzetet nem jegyezhetünk fel, nem véletlen, hogy 0-0-al mentek a csapatok az öltözőbe.

Nem láthattunk valami hihetetlen jó meccsen, hisz a második félidőben egy Punosevac találatot láthattunk, de szabálytalankodott, így jogosan nem adta meg a bíró találatot. A második félidőben más már nem történt, így marad a 0-0, mellyel a Loki megszerezte a bronzérmet, a Békéscsaba pedig készülhet a 2.osztályból történő vissza jutásra.

Endrődi Dávid