Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: parázs meccs lett a tét nélküli csatából

Az OTP Bank Liga a mai napon véget ért. A délutáni meccseken minden fontosabb kérdésre választ kaptunk, estére még csak a Diósgyőr – Paks maradt, ahol a tét a 8.hely volt már csak.

Diósgyőr – Paks: 0-2 (0-1)

Diósgyőr: Rados (Antal) – Okuka, Lipták, Tamás, Nemes – Elek, Egerszegi – Barczi, Nikházi (Ternován), Bognár I. – Bacsa (Grumics)
Paks: Molnár P. – Kulcsár, Lenzsér, Rodenbücher, Báló – Papp K. – Koltai (Balázs Zs.), Bertus, Szakály (Nagy R.), Kecskés T. – Bartha (Kővári)

gólszerzők: Bartha (0-1), Kecskés T. (0-2)

sárgalapok: Nikházi, Okuka, Lipták ill. Kecskés, Rodenbücher, Szakály D., Báló
piroslap: Bertus

www.nso.hu

www.nso.hu

A Diósgyőr 3 meghatározó játékost is nélkülözött, hisz Koman sérülés és Novothny és Manjrekar sárgalapos eltiltás miatt nem állhatott Egervári Sándor rendelkezésére. A vendégeknél felépült sérüléséből Molnár Péter kapus, így nem a kapusedző Csernyánszki Norbert állt be újra a kapuba. De mivel Székely még mindig nem tudott felépülni, a kispadra kettő szerepre ült le. Hisz ő volt a tartalékkapus is. Múlt héten kiállították Gévayt és Szabó Jánost, így a két védőt a tapasztalt Rodenbücher István és Báló Tamás pótolta. Vérbeli csatárt nem is küldött pályára Csertői Aurél, hisz az utóbbi meccseken csatárt játszót Hahn János 5 sárgalapos eltiltása miatt szintén a nézőtérről volt kénytelen a meccset követni. Balázs Zsolt és az NB III-as csapat csatára, a korábban Hollandiában majd a Fradinál nevelkedő Péter Antal került a kispadra, Bajner Bálint még oda se.

Elkezdődött a meccs, s most írhatnánk, hogy helyzetek sokaságát alakítottak ki a csapatok, de nem fogjuk, hisz nem így történt. Egyértelműen egy unalmas első félidőt láthattunk. Látszódott, hogy már komoly cél egyik csapat előtt sincs, max a 8.hely, mely valljuk be, igazából nem ér semmit. Kiesni egyik csapat se eshetett már, s sajnos ez nagyon érződött a meccsen. Úgy tűnt, hogy mind a két csapatban pályára lépő játékos, biztos a következő évi szerződésében, így nem igazán akarták már megerőltetni magukat. Várták a megváltást jelentő hármas sípszót. A 42.percben Barczi Dávid tolt kettőt hármat a labdán majd lövését bravúrosan védte Molnár. Végre focira emlékeztető mozdulat – mondták a helyi szurkolók. Majd a szöglet után Molnár az előző bravúrját feledtetve, aláfutott a labdának, melyet így Egerszegi a kapu mellé kanalazott. No a félidő végére, már alakult az addigi gyenge meccs. S a semmiből megszerezte a vezetést a Paks. Bartha kapott kiváló labdát, betört a 16-oson belülre Lipták elcsúszott, és a kapuba lőtt. A gól után a bíró le is fújta az első félidőt.

A második félidő legelején egyenlített a cserecsatár Mirolsav Grumics. De pár másodperccel később kiderült, hogy szabálytalan volt a találat, a tegnap óta magyar állampolgár csatár, ugyanis kézzel tette maga elé a labdát. Majd kis idővel később Nikházi Márk is betalált a kapuba, de lesről. Érdekes módon 6 perc alatt már majdnem több mindent láttunk, mint a teljes első félidőben. A 61.percben tetszetős diósgyőri támadás végén Barczi Dávid lőtt úgy 7 méterről, de Molnár szépen védett. Majd nem sokkal később Elek akarta megmutatni, hogy gólt tud lőni, szép cselek után, megcsinálta már a nehezét, erre az 5-ösön belülről csúnyán mellé lőtte az akciót.  A 75.percben Koltai és Rados ütközése után, a héten magyar állampolgárságot szerző horvát kapust le kellett cserélni. Helyére a szezon elején megsérülő Antal Botond áll, míg a paksi Koltainak is az öltözőbe kellett indulnia, ő se tudta folytatni. 79.percben Bertus hátulról rácsúszott a fiatal Ternovánra, s villant is a piros! Ezek után eldurvult a meccs, pedig nem így indult, hisz 70.percig csak 1 sárgalapot osztott ki a bíró. A 89.percben egy 16-oson belüli kavarodás után Egerszegi elé került a “laszti” ő pedig telibe rúgta vele a kapufát. Majd jött az 5 perc hosszabbítás.  Melynek a 3.percében egy paksi kontra végén, Kecskés Tamás a 16-oson belülről szépen a hosszú felső sarokba emelt. (bal felső sarok) Majd összeugrott Lipták és Báló jutalmuk egy sárgalap. A kérdés a végére már csak az volt, hogy, ha a csapatok tudnak így játszani miért kellett az első félidő? Felszabadultan küzdöttek, igaz az idegek kicsit felmondták a szolgálatot, hisz egy tét nélküli meccsen miért kellett ennyi sárgalapot begyűjteni nem tudni. A lefújás után is össze különböztek a játékosok. A bíró fegyelmezett. Úgyhogy még lehet, hogy kiderül, hogy a lefújás után, akár még kiállítás sorsára is juthattak páran.

Endrődi Dávid