Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Félgőzzel is simán nyert a Juve – videóval

A Juventusnak nagyon meg se kellett erőltetnie magát, hogy legyőzze a Carpit, így most már 10 meccse nem kaptak gólt hazai pályán. Hernanes is megszerezte első gólját a Zebrák mezében, szóval ő duplán örülhetett. 

Juve - Carpi

Juventus – Carpi: 2-0
Helyszín: Juventus Stadium, Torino
Gólszerzők: Hernanes (42.), Zaza (80.)
Sárga: Mandzukic (28.), Rugani (52.), Bonucci (66.), Lichtsteiner (90.), Pogba (90.), Hernanes (90.) ill. Martinho (30.), Crimi (45.)
Piros:

Juve: Buffon – Rugani, Bonucci, Evra – Cuadrado (Lichtsteiner 74.), Asamoah (Sturaro 85.), Hernanes, Pogba, Alex Sandro – Mandzukic, Morata (Zaza 46.) – Vezetőedző: Massimilano Allegri

Carpi: Belec – Zaccardo, Romagnoli, Suagher – Sabelli, Crimi (Porcari 74.), Cofie, Martinho (Lasagna 66.), Gagliolo – Verdi (De Guzmán 85.) – Mbakogu – Vezetőedző: Fabrizio Castori

A bajnok annak rendje és módja szerint dominánsan lépett fel, először Bonucci pazar labdája találta meg Pogbát, akinek a lövését Belec ütötte ki. Ezt követően Morata csukafejese szállt mellé, de a 20. percben már a Carpi veszélyeztetett. Verdi lövését kellett Buffonnak lábbal hárítania, az ebből következő szögletből meg Suagher és Mbakogu repült rá ugyanarra a labdára, végül előbbi tüzelt mellé. Rugani fejese súrolta a felső lécet, majd amikor már úgy tűnt, hogy gólnélküli döntetlennel vonulnak szünetre a csapatok, akkor Hernanes távoli lövése lepte meg Belecet, így vezetéshez juttatta a Juventust. Ez volt a brazil első gólja a Bianconeri mezében.

Sabelli nem sokkal a szünet után veszélyeztetett, első lövése még levágódott a védőkről, a második pedig elkerülte a kaput, azonban az látszott, hogy az újonc nem feltartott kézzel jött ki a második félidőre. A Juventus nem találta meg a tempóját, ez pedig lehetőséget biztosított a Carpinak, hogy helyzeteket alakítson ki, a 67. percben Lasagna adott le újabb figyelmeztetést, amikor fölé lőtt. A 76. percben a csereként beállt Porcari tüzelt centikkel mellé, majd 3 perccel később Mandzukic fejesét fogta Belec. A 80. minutumban dőlt el a találkozó, Pogba beadását fejelte a hosszúba Zaza, ez pedig meg is pecsételte a Carpi sorsát. A 90. percben Zaza duplázhatott volna, Lichtsteiner készített vissza az olasznak, de Romganoli blokkolta a kapuba tartó labdáját.

https://www.youtube.com/watch?v=aHjq45ZTxf0

Tereh Balázs