Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Már nem hibátlan a Kóka

Egy mérkőzést játszottak a női NB I rájátszásának alsóházában, ezen a Kóka elveszítette eddigi pontvesztés nélküli mérlegét.

fotó: Femina Facebook

fotó: Femina Facebook

Napsütötte délutánra gyűlt a maroknyi nézősereg a Budai II. stadionba, ahol az utolsó előtti kört játszotta a Femina és a Kóka-FNLA. A hazaiak szerettek volna felzárkózni, hogy esélyt teremtsenek az osztályozós párharc elkerüléséért, míg a kókaiak a pozitív mérlegük megőrzéséért léptek pályára.

A palotai együttesből továbbra is hiányzott a Fogl-Burján csatárduó, és ezúttal is érződött a két labdarúgó hiánya. A pirosmezesek ugyanis az elején kevésbé találták játékukat, amit a vendégek igyekeztek kihasználni, ám Szinyei Réka ezen a napon is, mint már oly sokszor a bajnokságban, rendre a legjobbkor avatkozott közbe. Pedig „csupán” vészmegoldásként szerepel kapusként. Aztán ahogy telt-múlt az idő, úgy nyugodott meg Herczku István csapata, s a szünetet követően egy teljesen más Femina lépett pályára. Ugyan sokáig továbbra is a Kóka akarata érvényesült, és Szinyeinek bizony minden képességére szüksége volt, hogy ne változzon az eredmény, ekkor már a másik kapu előtt Barti Lucának is akadt dolga. Sőt, a hajrához közeledve Zólyomit buktatták, a szabadrúgást Török Kitti tekerte kapura, ám ez sem fogta meg a végig nagy akarattal, s elánnal futballozó vendégeket, Krascsenics Petra egalizálni tudott. Hogy a hajrában megszakadjon a Kóka sorozata, és reményt szerezzen a Femina, arról a rájátszásra visszatérő Zólyomi Rebeka gondoskodott. Egy pompás lövést követően négy perccel a vége előtt megszerezte a győztes gólt a szőke középpályás.

Visszahozta a reményeket a Femina, így az utolsó körben dől el, hogy a Kóka, vagy a palotai Hölgyek játszanak a Szegeddel helyosztót az automatikus kiesés elkerüléséért, avagy érik el z osztályozót. Utóbbi esetben az NB II. rájátszásának másodikjával játszik a helyosztón győztes együttes. A jövő héten dől el tehát, ki játsza a helyosztót a Szegeddel.

Femina – Kóka-FNLA 2-1 (0-0)
Budai II. stadion, vezette: Gráf András
Gólszerzők: Török K. (72.), Zólyomi (86.) ill.: Krascsenics P. (81.)
Sárga lapok: Molnár R. (73.), Véninger (77.)
Kiállítva:

Femina: Szinyei – Lengyel, Jakus, Véninger, Szundi (Bernhardt Be., 89.) – Szeitl, Török K., Zólyomi – Bernhardt Ba. (Boda Dzs., a szünetben), Hegyi Sz. Vezetőedző: Herczku István

Kóka: Barti – Kovács T., Rozmis, Rőhberg, Kiss G. – Németh H., Krascsenics Cs. (Kerekes E., 86.), Kiss St., Csiki A. – Krascsenics P., Zágonyi. Vezetőedző: Berla Attila

Gavalovits Sándor