Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Soha ekkora különbség nem volt a két csapata között.

Köszöntjük Kedves Olvasóinkat a Bihari úti Törekvés sporttelepről, ahol a címvédő Ferencváros és a trónját visszaszerezni kívánó MTK csap össze.

Újabb nagy csatára van kilátás. - fotó: Jakab Tamás

Újabb nagy csatára van kilátás. – fotó: Jakab Tamás

Ferencváros – MTK 5-0 (2-0)
Bihari út, vezeti: Molnár Imre (Szíjjártó Zsolt, Vámos Tamás)
Gólszerzők: Orji (20., 40.), Cankovic (50.), Bulatovic (65., 83.)
Sárga lap: Fenyvesi (67.)
Kiállítva:

Ferencváros: Németh J. – Gruber, Csigi, Zlidnis, Nagypál – Fenyvesi – Vidovenyecz (Kocsán P., 66.), Cankovic, Addo (Bulatovic, 60.), Zágor – Orji (Bognár, 79.). Vezetőedző: Dörnyei Balázs

MTK: Varga L. – Szabó Zs., Pinczi, Papp D., Csányi D. – Nagy Á., Hummel-Smuczer, Farádi-Szabó (Palkovics, a szünetben) – Herczeg (Nagy A., 79.), Pádár, Kaján. Vezetőedző: Medgyes Péter

90+1. perc: Itt a vége! 

A hazai drukkerek már rászámolnak az MTK-ra. 

87. perc: Kaján szöglete élesen csapódott a kapu felé, csak oldalhálót talált.

85. perc: Nagy Alexandra loholt egy labda után, lövése erőtlen is volt, célt is tévesztett, így továbbra is fölényesen vezet a Ferencváros, amely immár 117 gólnál jár a szezonban.

Mezőnyben nincs különbség, a kapu előtt azonban kíméletlenül kihasználja a hibákat Dörnyei Balázs együttese. 

83. perc: Bulatovic! Mintegy 26 méterről védhetetlen lövéssel szerezte meg az ötödiket a montenegrói légiós. 5-0

Egy kis futó zápor volt mindössze. Két csere is történt közben. A hazaiaknál Bognár Enikő, a vendégeknél Nagy Alexandra lépett pályára. 

Be kell fejjezzük közvetítésünket, megérkezett az eső.

74. perc: Orji tette középre a labdát, amely Csigi elé pattant, ám lövésébe belevetődtek, marad a négygólos hazai előny.

72. perc: Kocsán előbb egy megkerülős csellel tisztára játszotta magát, majd Pinczi Anitát is becsapta, végül Papp Dóra állította meg a cserejátékost.

71. perc: Pádár került nagy ziccerbe, lövését azonban Németh magabiztosan ütötte oldalra.

67. perc: Fenyvesi Eveliné a meccs első sárgája.

65. perc: Bulatovic!! A csereember növeli tovább a hazai előnyt. Egy jó kiugratást követően már Varga is verve, a kapu közepébe helyezett. 

62. perc: Orji, Fenyvesi, majd Bulatovic is lőhetett, utóbbi remek tekerése el is találta a kaput, más kérdés, hogy Varga fogta a próbálkozást.

60. perc: Változtat Dörnyei Balázs is. Addo helyét Bulatovic veszi át.

Kaján Zsanett próbál fazont szabni együttese játéknak, egyelőre nem sok sikerrel. Sokszor a válogatott csatára a legelső ember, ám kevésszer tudják megtalálni a társak. A harmadik bekapott gól láthatóan felébresztette a látogatókat, akik próbálják nyomás alatt tartani a vendéglátókat.

Varga Lucára nem lehet panasz, mert eddig több bravúrt bemutatott. De a másik oldalon Fenyvesi akadályozta meg Kaján Zsanettet egy mintaszerű becsúszással. 

55. perc: Pádár távoli szabadrúgása lágyan hullik Németh ölébe.

52. perc: Kaján került lövőhelyzetbe, de Németh leér a labdára. Ezekben a pillanatokban az MTK próbálkozik. 

Az látszik, hogy az MTK széléről hiányzik Nagy Lilla gyorsasága, illetve Diószegi kreatív játéka. 

50. perc: Cankovic!! Egy előrevágott labdát követően Jelena Cankovic első lövését még fogta Varga, ám a kipattanót a szerb légiós begyömöszöli a harmadik hazai gólt. 3-0. Korábban ekkora különbség nem volt a két együttes között.

Az első percek mezőnyjátékot hoztak. Miközben Orji lőhetett, de már lesről tette.

A szünetben egyet cserélt az MTK, Palkovics Nóra folytatja Farádi-Szabó Edina helyett.

A mérkőzést a női labdarúgás több prominens személyiségén kívül megtekinti ifjabb Albert Flórián is. De többek között a győriek sérült középpályása, Németh Loretta, vagy a Femina néhány játékosa is érdeklődve figyeli a találkozót. 

45. perc: Az utolsó momentum az első félidőben Vidovenyecz beadását követő Zágor emelés volt. Megérdemelt hazai előny.

43. perc: Megint Orji, megint Varga nyeri a párharcot. A nigériai sokadik kiugrása okozott riadalmat, de nem Vargában, aki ezúttal is jól jött ki a csatár elé. A sarokrúgást követően Addo egy cselt követően lőtt a blokkba.

Próbálja feltörni a Fradi-reteszt az MTK, de rendre vagy hosszabb a labda, vagy elől nincs elég érkezőjük. 

41. perc: Újra Orji került helyzetbe, ezúttal azonban ismét mellé lőtt.

40. perc: Orji!! Zágor bolondította meg a védelem jobb oldalát, Orji pedig megszerezte második gólját. 2-0

39. perc: Csányi veszítette el a labdát a tizenhatos előterében, Orji átkígyózott a védelmen, már csak Varga mellett kellett volna eltolnia a labdát, az U17-es válogatott kapusa azonban lelopta a támadó lábáról a labdát.

37. perc: Nagypál bedobását követően Addo zúdította kapura a játékszert mintegy harmincról, Varga védte a kellemetlenül tekeredő labdát.

36. perc: Remek támadással került helyzetbe az MTK, Nagy Ágnes jó ütemben tette két védő között kaján elé a játékszert, Németh azonban nagyszerűen jött ki, és lábbal védett, a visszapattanó labdát ám a visszazáró Zlidnis kirúgta az MTK ötöse elől a labdát.

35. perc: Sokat ígért a lehetőség. Zágor ugratta ki megint Orjit, a nigériai azonban csúnyán az égbe lőtte a játékszert.

33. perc: Remek Fenyvesi-indítással lógott meg Nagypál, középre kanyarított labdájából majdnem megszületett a második, de végül Orji és Addo sem tudta begyötörni a labdát.

31. perc: Zágor lódult meg a balszélen, mejd estében kényszerítőzött Addóval, ám a ghánai elől nagy nehezen mentettek a kék mezes vendégek.

29. perc: Pádár ívelt át a balról a jobb oldalra, Kaján feje előtt elment, Farádi Szabó pedig már nem érte el, mert közbeavatkozott az egyik védő. A sarokrúgást követően a nagy tumultusban kimaradt a ziccer, Németh nagyot védett.

Kaján lódult meg az imént, Pádár elől Csigi szerezte meg a játékszert, aki viszont felszabadítás gyanánt fejbe lőtte a játékvezetőt a nézők nagy derültségére.

25. perc: Zágor ugratta ki Orjit, ám Varga jó ütemben tudott tisztázni, más kérdés, Szabó éppen korábbi társa lábára passzolt, aki ráemelte, de Varga addigra újra a helyén volt.

Hosszú idő után szerzett gólt ismét Ebere Orji, aki a tavasz elején sérült volt, majd a válogatottban szerepelt. Összességében ez volt a nigériai 26. találata. Utoljára március 13-án a Szeged elleni alapszakasz mérkőzésen volt eredményes.

20. perc: Orji!! Vidovenyecz kapott remek labdát Cankovictól, beadását a nigériai védhetetlenül fejelte a hálóba. 1-0

18. perc: Cankovic sarokrúgását követően Fenyvesi fejéről ment fölé, majd a másik oldalon Csányi távoli lövése kerülte el jócskán Németh kapuját.

12. perc: Cankovic ívelt a hosszún Zágor elé, aki kapásból középre lőtte a játékszert, amely meg is csúszott az egyik vendégvédő fején, így aztán nem lett jó a középen érkező Addo, Orji duónak, de még Vidovenyecz sem tudta már lekezelni.

11. perc: Addo szerzett labdát, egészen az alapvonalig cselezte magát, ennek lett a következménye, hogy végül kirúgással jöhetett az MTK.

10. perc: Orji szerzett labdát, ám nem tudta Addóhoz továbbítani, mert Pinczi remekül lépett közbe.

8. perc: Egy hosszan előrevágott labdára sprintelt Addo, de Varga szerezte meg a labdát. A kontrát követően Pádár próbálkozása pattogott mellé.

6. perc: Vidovenyecz harcolt ki szögletet, amelyet Cankovic lőtt be a tömegbe, Varga megszerezte a játékszert.

5. perc: Ismét hazai akció, Orji lövése azonban csemege Vargának.

3. perc: Zágor labdájára ért le lábbal Varga. Addót dicséri a passz.

2. perc: Farádi-Szabó futatta Herczeget, aki a tizenhatos sarkáról alig tévesztett célt.

A hazaiak kedveskedtek az Anyák napján, hiszen a ferencvárosi lányokat Édesanyjuk vezette fel a pályára. Emellett köszöntötték Zágor Bernadettet is, aki ezen a találkozón játssza 100. NB I-es mérkőzését.

Gavalovits Sándor