Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Barcelonában kapott ki a Sevilla – videóval

Barcelonába látogatott a Sevilla a spanyol bajnokság 36. fordulójában, ám ez a kiruccanás jóval rázósabbra sikerült, mint amire számítottak.

Kép: Marca

Kép: Marca

A Sevilla számára jelenleg nem a bajnokság számít a legfontosabb sorozatnak. A piros-fehérek érdekeltek ugyanis az Európa Liga elődöntőjében is, ahol a múlt héten idegenben értek el 2-2-es döntetlent a Shakhtar Donetsk ellen. Nyilvánvalóan egy EL-siker jóval kecsegtetőbben hangzik, mint mondjuk egy 5. hely a La Ligában – márpedig annál több nem biztos, hogy összejöhetne számukra a hátralévő időben. Most az Espanyol otthonába látogattak, ami amúgy sem egy egyszerű próbatétel, ám a kisebbik barcelonai gárda jelenleg eléggé rá van szorulva a pontokra: a kiesés ellen küzdenek, hetek óta nem tudtak nyerni. Épp ezért mindent el is követtek a sikerért. Sikerült dominálniuk a találkozó nagy részében, vagyis inkább helyesebb úgy megfogalmazni: a Sevilla nem tudott felülkerekedni.

Egyértelműen a kékek voltak a frissebbek és ők is akarták jobban ezt a sikert. Az első félidőben javarészt ők irányítottak, a Sevilla pedig tartotta a frontot. A találkozó egyébként nem volt különösebben színvonalas, vagy látványos. Kényelmes tempóban csordogált a találkozó, ami egyértelműen a hazaiaknak kedvezett. A kapuk nem sűrűn forogtak veszélyben, így minden lehetőséget meg kellett ragadni. Az első 45 perc nem hozott gólt, ám a fordulás után végül zörrent a háló. Egy távoli lövés után Caicedo pofozta be a kapusról kipattanó labdát. Ez a találat gyakorlatilag véget vetett a küzdelemnek, hiszen a Sevilla játékosai nem voltak elég jó állapotban ezen a napon. Nem voltak élesek, se energikusak, nem tudtak nyomást gyakorolni ellenfelükre – zakó lett a vége. Ezzel a Sevilla jelenleg a 7., míg az Espanyol nagyot lépett előre és a 14. helyen áll.

http://www.dailymotion.com/video/x482sot_felipe-caicedo-goal-hd-espanyol-1-0-sevilla-fc-01-05-2016-hd_sport

Espanyol – Sevilla 1-0
G.: Caicedo (52.)

Baranyai Balázs