Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újra botlott a Fiorentina, mészárolt a Torino – videóval

A Fiorentina borzasztó formája folytatódott, az utolsó 9 meccsükből mindössze 1 győzelmet tudnak felmutatni azok után, hogy pontokat hullajtottak Veronában is. A Torino eközben felkoncolta az Udinesét idegenben, így még az udineiek komoly bajba is kerülhetnek akár. 

Chievo vs Fiorentina

Chievo – Fiorentina: 0-0
Helyszín: Marcantonio Bentegodi, Verona
Gólszerzők:
Sárga: Gobbi (18.), Cacciatore (37.), Cesar (75.), Pellissier (79.) ill. Zarate (17.), Badelj (57.), Tomovic (74.), Fernandez (75.)
Piros:

Chievo: Bizzarri – Cacciatore, Gamberini, Cesar, Gobbi – Rigoni (Castro 80.), Radovanovic, Hetemaj – Pepe (Birsa 65.) – Inglese (Floro Flores 69.), Pellissier – Vezetőedző: Rolando Maran

Fiorentina: Tatarusanu – Tomovic, Gonzalo Rodriguez, Astori, Alonso – Mati Fernandez (Ilicic 80.), Badelj, Borja Valero, Tello (Bernardeschi 59.) – Zarate, Kalinic – Vezetőedző: Paulo Sousa

A meccs korai szakaszában leginkább csak blokkolt lövéseket jegyezhettünk föl, Kalinic, Tello és Pellissier kísérletébe is beleálltak, Zarate viszont kisvártatva már eleresztett egy veszélyes lövést, nem sokkal tekert a hosszú felső mellé. Ezután védelmi hibák miatt alakulhatott ki lehetőség, előbb Alonso elcsúszását büntethette volna jobban Inglese, ha pontosabban céloz, aztán meg Mati Fernandez tüzelt mellé egy rossz tisztázás után. Az első kaput eltaláló lövésig a 33. percig kellett várni, ekkor Kalinic próbálkozását ütötte ki Bizzarri. Cacciatore és Alonso közt kicsit elszabadultak az indulatok, a hazaiak játékosa meg is úszott egy pirosat, nagyon úgy tűnt, hogy Alonso hasát akarta megrúgni. A félidő végére még azért maradt egy kis foci szerencsére, Badelj lőtt előbb jócskán fölé, majd Hetemaj labdája ment pont Tatarusanu kezébe.

A második játékrész kifejezetten jól indult, Tello alig tévesztett vélt az egyik oldalon, míg a másikon Tatarusanut tesztelte Pellissier. Az 52. percben a szerencse is a Chievo mellé állt, Zarate szabadrúgása csattant a felső lécen, a kipattanót meg Alonso fölé vágta. Mondhatjuk, hogy a sors kiengesztelte a Fiorentinát pár perccel később, amikor Rigoni elképesztő bombája szintén csak a kapufát találta el. Zaraténak volt még egy lehetősége, a találkozó vége felé azonban inkább a hazaiak álltak közelebb a győzelemhez. Floro Flores beállását követően szinte azonnal gólt szerezhetett volna, ha Tatarusanu nem tudja megbabonázni egy az egyben, majd a román portás parádéja folytatódott, ismételten Floro Flores próbálkozott egy kontra végén, a labda már átjutott a kapus lábai közt, de a kezével még elérte azt mielőtt áthaladt volna a gólvonalon.

Udinese - Torino

Udinese – Torino: 1-5
G: Felipe (47.) ill. Jansson (12.), Acquah (45.), Martinez (50., 83.), Belotti (56.)

Korán vezetést szerezhetett volna a Torino, de Belotti találatát érvénytelenítették les miatt, pedig egy vonal volt. Túl sokat így sem kellett várni az első gólra, Jansson szerezte meg első Serie A-s gólját egy szöglet utáni fejessel. A hazaiak ekkor még nem sejtették, hogy mi lesz a vége, mindenesetre a félidő végén Acquah bombázott a rövid felsőbe, így már 2 volt a két csapat közt. A hazai közönség ezt füttyszóval jutalmazta.

Az Udinese azért visszajött a meccsbe a szünet után, Felipe ívelt fejese talált utat a kapuba a 47. percben, azonban hamarosan Martinez visszaállította a két gólos különbséget. A venezuelai megetetett mindenkit, és a hosszúba lőtt. Belotti az 56. percben már szabályos körülmények közt is betalált egy kontrából, és a megaláztatásnak ekkor még nem volt vége. Belotti újabb gólját megint csak les miatt érvénytelenítették – ezúttal jogosan – Martinez pedig a 83. percben megadta a kegyelemdöfést. Egy védelmi hibát kihasználva Acquah készített elő a csatárnak, aki megszerezte második gólját. A kivégzés így vált teljessé.

https://www.youtube.com/watch?v=V7c0L8KEbDA

Tereh Balázs