Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Jövőre sem indul az Inter BL-ben, Lazio győzelem! – videó

Ebben a fordulóban sem maradtunk igazi, nagy rangadó nélkül az olasz labdarúgó bajnokságban. Ugyanis Róma pompás városában a Lazio fogadta a milánói, Inter együttesét. Bár a hazaiaknak ez a szezon már elúszott minden értelemben, a vendégeknek még van miért erőlködniük. 

13076639_1148197895252874_6538814386278384260_n

Lazio – Inter 2:0 (1:0)
Helyszín: Róma, Satdio Olimpico Játékvezető: Luca Banti
Gólszerzők: Klose (8.), Candreva (82.)
Sárga lap: Gentiletti (13.), Keita (52.), Klose (64.), Lulic (68.), Candreva (85) ill. Murillo (81.)
Piros lap: Murillo (83.)

Lazio: Marchetti – Konko, Gentiletti, Bisevac, Basta – Lulic, Biglia, Onazi – Keita, Klose, Candreva Vezetőedző: S. Inzaghi

Inter: Handanovic – D’Ambrosio, Miranda, Murillo, Nagatomo – Medel, Kondogbia, Jovetic, Perisic, Brozovic – Icardi Vezetőedző: Mancini

Mondhatni ennél jobban nem kezdhette volna a meccset a hazai gárda. A német támadó, Klose már a nyolcadik percben betalált, ezzel pedig a Lazio megszerezte a vezetést. Amolyan hideg zuhany ez a vendégekre. Nem is találták az ellenszert a hazai csapat védekezésre. Első igazán komoly helyzetüket a huszonhetedik percben Jovetic puskázta el, jobban mondva Marchetti védte a próbálkozást. A félidő alapvetően kiegyensúlyozott volt. Bár a Lazio többet próbálkozott és érzésem szerint közelebb jártak a második gólhoz, mint az Inter az egyenlítéshez.

A második félidő elég durvára sikeredett. A lapok úgy repkedtek, mint ha kötelezően kellene osztogatni. Mindenesetre egy nagy iramú 45 percet tudtak le a csapatok. Egyik csapat sem tudta a dominanciáját ráerőltetni a másikra. Igaz, volt egy szűk 8-10 perc amikor az Inter átvette az uralmat, de nem tudták azt fent tartani. Jovetic – Icardi kettős mintha a pályán sem lett volna. Ellenben Keita Balde. A fiatal Lazio játékos nem egyszer futotta körbe az épp aktuális ellenfelét. Egy kiugratásnál épp egyedül tört Handanovic kapuja felé, amikor a keresztező Murillo valami irtózatosan felrúgta. a kolumbiai védő második sárgáját, a Lazio a második gólját szerezte ezzel. Amíg Murillo a tusfürdőjét kereste, addig Candreva a megítélt büntetőt magabiztosan berúgta. A Lazio megérdemelten nyert.

Videó hamarosan itt!

fotó: goal.it

Borbély szabolcs