Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa legjobb védelme megcsinálta, döntőben az Atletico – VIDEÓ

A Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján a Bayern München hazai pályán fogadta az Atletico Madridot. Egy izgalmas meccsen ugyan a Bayern 2-1-re nyert, de az idegenben lőtt gólnak köszönhetően az Atletico Madrid jutott a milánói döntőbe.

bayern2_630x430

Bayern München – Atletico Madrid 2-1 (1-1)
Helyszín: München, vezette: Cakir
Gólszerzők: Alonso (31.), Lewandowski (74.) ill. Griezmann (53.)
Sárga lap: Martinez (84.)  ill. Gimenez (34.)
Piros lap:

Bayern München: Neuer – Alaba, Martinez, Boateng, Lahm – Alonso, Ribery, Vidal, Muller, Costa – Lewandowski, vezetőedző: Guardiola

Atletico Madrid: Oblak – Juanfran, Godin, Gimenez, Luis – Niguez, Gabi, Fernandez, Koke – Torres, Griezmann, vezetőedző: Simeone

Az első 15 percben Bayern-fölény jellemezte a meccset, de Lewandowski kisebb helyzete mellett, Gabi révén az Atletico is veszélyeztetett. A 20. percben a lengyel csatár aztán ziccerbe került, de Oblak remekül jött ki, és megmentette az Atleticót a kapott góltól. 7 perccel később Lahm veszélyeztetett egy kapáslövés után, de a bombája kevéssel elkerülte a vendégek kapuját. A 31. percben a hazaiak jutottak szabadrúgáshoz, és 20 méterről Xabi Alonso megpattanó lövését Oblak már nem tudta védeni. 1-0. Három perccel később egy lökés miatt a Bayern tizenegyest kapott, de Muller lövését elképesztő bravúrral védte Oblak.

A második félidő elején, az 53. percben az Atleticónak a semmiből sikerült kiegyenlítenie: Torres indította Griezmannt, a francia támadó pedig nem hibázott. 1-1. A kapott gól utáni negyedórában a Bayern magasabb fokozatra kapcsolt, de sem Alonso, sem pedig Lewandowski nem tudott túljárni Oblak eszén. A 75. percben viszont jött a Bayern-gól: közvetlen-közelről Lewandowski fejelt gólt. 2-1. A 85. percben Torres eldönthette volna a párharcot, de a jogtalanul megítélt tizenegyest nem tudta belőni. Az utolsó néhány percben nem változott az eredmény. 2-2-es összesítéssel, de az idegenben lőtt gólnak köszönhetően az Altetico Madrid jutott tovább. A Bayern München pedig sorozatban harmadszor esett ki a legjobb négy között.

A mérkőzés góljai:

https://www.youtube.com/watch?v=FuQTNAceZ7Y

https://www.youtube.com/watch?v=x8xnqktKXCs

https://www.youtube.com/watch?v=7Bo2unYQHwk