Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nesta: “Másfél évig nem kaptam fizetést”

A közelmúltban egy egykori világbajnok, olasz bajnok – és kupa győztes és még BL (Bajnokok Ligája ) nyertes védő nyilatkozott őszintén az ő átigazolási történetiéről. Több mint 10 éves sztorikat mesélt el ezúttal Alessandro Nesta. 

www.antonello70.altervista.org

Ennyi idő elteltével, főleg úgy, hogy már visszavonult a profi futballtól, Nesta nyugodt lelkiismerettel tudott beszélni arról, hogyan is került a Milan csapatába és hogyan is tervezte el anno a karrierjét, ami persze nem úgy sült el, ahogy ő azt elképzelte.

“A Lazióban kezdtem és nagyon jól mentek a dolgok.” – kezdte a beszédét a világbajnok.

“Csapatkapitány lettem, de aztán krízisbe került a csapat és vele együtt én is, hiszen sok klub meg akart szerezni. Minden 3-4 hónapban a klub megkeresett, hogy eladnának, de mindig nem volt a válaszom. Aztán az utolsó napon (2002-es átigazolási szezon utolsó napja) el kellett hagynom a klubot. Maradhattam volna, de már több mint másfél éve nem láttuk a fizetésünket. “

Amikor megkérdezték, hogy vissza akart-e igazolni a Lazio gárdájába, egyáltalán gondolt-e rá, a válasz azonnal elhangzott.

“Visszatérés? 2007-ben Oddo-t faggattam, hogy szükségük lehetne-e rám a Lazióban. Ám nem érkezett megkeresés tőlük. Igazából azt sem tudom, hogy Oddo beszélt-e az akkori vezetőséggel rólam avagy sem. “

Borbély Szabolcs