Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Casemiro hiánya nagyobb fejtörést okoz, mint Benzema sérülése

Ma este eldől, hogy ki lesz az Atletico Madrid ellenfele a Bajnokok Ligája idei fináléjában. Két, amúgy nem túl jó szezont kifogó csapat dönt majd a továbbjutó kilétéről, de főleg madridi oldalon több kérdőjel is válaszra vár.

Kép: www.thescore.com

Kép: www.thescore.com

A Realnál két nagyon fontos hiányzó lesz: Benzema és Casemiro sem léphet pályára. Az ESPN szakírója, Ed Alvarez szerint leginkább az utóbbi pótlása jelenthet majd nagyobb gondot. Mert habár a védekező középpályás csak nem rég verekedte be magát a kezdőcsapatba, rövid időn belül szinte pótolhatatlanná vált. A nagy munkabírású Casemiro fáradhatatlan, labdaszerzéseivel pedig hatalmas terhet vesz le Modric és Kroos válláról. Az ő jelenlétével kevésbé könnyű a Real középpályája, illetve a másik két társnak is több idő és energia jut a támadások szövögetésére. Már hónapok óta próbálták megoldani Zidane-ék ezt a kérdést és úgy tűnik, Casemiro volt a megoldás – de ő most nincs.

Felmerült egy olyan variáció, hogy valamelyik középhátvéd léphet majd a helyére. Nem újdonság ez, elvégre Mourinho és Ancelotti is kísérletezgetett már ezzel Sergio Ramos és Pepe esetében – a dolog azért annyira nem működött, hogy hosszú távon is alkalmazzák ezt a felállást.

Sokkal valószínűbb, hogy Isco szerepeltetése mellett dönt majd a francia tréner, aminek szintén megvannak a maga veszélyei. Isco még mindig keresi a helyét Zidane Real Madridjában, ahogy a formáját is. Azzal pedig, ha ő osztogat majd, Kroosnak és Modricnak is több védekező feladat jut. Nem tudnak majd annyit foglalkozni a támadások felépítésével, védekezésben pedig ez a szisztéma egyértelműen ingatagabb, mint Casemiróval. Érdekes lesz majd látni, hogy mire mennek majd a City fürge középpályásaival.

Yaya Toure szerepeltetése egyelőre nem tisztázott. Napvilágot láttak ugyanis olyan hírek, miszerint el sem utazik a csapattal az elefántcsontparti, de Pellegrini a sajtótájékoztatón nem adta jelét annak, hogy ne lenne ott Toure. David Silva és Zabaleta viszont biztosan nem lesz ott.

“Nem tudok semmit azokról a hírekről, hogy Toure ne utazna velünk. Az egész héten edzett velünk mindenféle probléma nélkül. Rengeteg tapasztalata van és minőséget képvisel. BL-t nyert a Barcelonával, így az ő szerepe nagyon fontos lesz.” – mondta Pellegrini.

A Real Madridnál viszont még van egy ember, akit pótolni kell: ahogy arról már szó volt, Karim Benzema sem lesz ott. A francia gyakorlatilag élete szezonját futja, csapata egyik legeredményesebb játékosa – gólokban pedig nem mindig van bőség Madridban. Elvégre az odavágón látott nem éppen izmos 0-0 is azt támasztja alá, hogy itt egy gól bizony bármit eldönthet.

Cristiano Ronaldo teljesen rendbe jött, így ő kezdő lesz majd, ahogy Bale is ott lesz mellette. Egybehangzó sajtóhírek szerint Lucas Vazquez alkothatja majd a támadó-trió harmadik tagját – a spanyol szélső munkabírásával és szorgalmával rászolgált a bizalomra.

Ettől függetlenül viszont felmerülnek kétségek a gólszerzéssel kapcsolatban. Egyfelől Ronaldo habár egészséges, a formája nem biztos, hogy tökéletes. Másfelől elég lenne csak őt fogni, vagy a többiek is képesek veszélyt teremteni? Ha a neveket külön-külön nézzük, akkor természetesen fel sem merülhet ez bennünk, viszont a gyakorlat nem feltétlenül ezt mutatja. Sokszor előfordult már, hogy CR hiányában csak egy félkarú órás a Real. Hogy túlságosan is rá épül ez a csapat, a hiányában viszont már nincs meg az a magabiztosság, amire szükség lenne.

Manuel Pellegrini erre is kitért: “Cristiano Ronlado mindig is egy másfajta játékos lesz – rengeteg gólt szerez és tesz ezt már hat éve. Ennek ellenére nem hiszem, hogy a Real csak Cristiano Ronaldóból áll. Támadásban és védekezésben is csapatként kell majd dolgoznunk. Nem csak Ronaldo ellen, hanem az egész Real Madrid ellen.”

Érdekes lesz majd látni, hogy mire megy majd ez a Real Madrid a bukdácsoló City ellen. Este minden kiderül!

Baranyai Balázs