Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Két év után ismét madridi döntő lesz! – Videóval!

Kialakult a 2015-16-os Bajnokok Ligája szezonjának döntő párosítása, miután a szerdai második mérkőzés visszavágóján hazai pályán győzte le 1-0-ra a Real Madrid a Manchester Cityt. A döntő 2014-hez hasonlóan ezúttal is Real Madrid-Atlético Madrid lesz. A finálét május 28-án Milánóban rendezik.

01

Real Madrid – Manchester City 1-0 (1-0)
Madrid, Santiago Bernabéu, 78 300 néző, Vezette: Damir Skomina (szlovén)
Gólszerző: Fernando (20. – öngól) ill.
Sárga lap: Lucas (83.) ill. de Bruyne (30.), Fernando (72.), Otamendi (94.)

Real Madrid: Navas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Modric (Kovacic 88.), Kroos, Isco (J. Rodriguez 67.) – Jese (Lucas 56.), Ronaldo, Bale, Vezetőedző: Zinedine Zidane

Manchester City: Hart – Sagna, Kompany (Mangala 10.), Otamendi, Clichy – Fernando – Navas (Iheanacho 69.), Fernandinho, Toure (Sterling 61.), de Bruyne – Agüero, Vezetőedző: Manuel Pellegrini

Jó helyzetből várta a visszavágót a Real Madrid hazai pályán, hiszen az első mérkőzésen a madridiak gól nélküli döntetlennel zártak a Manchester City otthonában. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a City ugyan előnyt nem szerzett, viszont gólt sem kapott az első hazai mérkőzésén és ez még fontos lehetett a visszavágó előtt.

A sérülésekkel bajlódó Ronaldo aki mérkőzéseket hagyott ki az elmúlt hetekben – többek között az első idegenbeli Bl meccset a City ellen – éppen erre a találkozóra tért vissza, Benzema viszont továbbra is maródi. A mérkőzés természetesen telt ház, vagyis közel 80 ezer néző előtt kezdődött és az első negyedórában a felek játékát az óvatosság jellemezte. Ezen időszak után azonban a Real hamar kezdeményezővé lépett elő és ennek hamar meg is lett az eredménye. A 20. percben a hazaik szereztek vezetést Fernando öngólja után. A brazil középpályás Gareth Bele lövésébe ért bele szerencsétlenül, ami a hálóba pattant róla. (1-0) A gólt elsőre Bale-nek ítélték, de a félidőben ezt a leghivatalosabb szerv, az UEFA Fernando öngóljának könyvelte el. A bekapott gól után próbált felpörögni és rohamozni az angol együttes, de a Real kontrollálta a mérkőzést, sőt! A félidő végére inkább a madridiak akciói sokasodtak meg. Összességében megérdemelt egy gólos hazai vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrészt óriási nyomással kezdte a Real. A “blancok” gyakorlatilag a kapujuk elé szegezték a Man. City-it, elsősorban Ronaldo volt elemében. A hazaiak ekkor még egy kapufát is elkönyvelhettek Bale jóvoltából. Pedig ha az bement volna, aligha jött volna innen vissza az angol csapat… A félidő első felében 8-0 volt a kapura lövés a Real javára. A hajrára aztán felébredt az addig alvó angol csapat, és Agüero 20 méteres bombájával veszélyeztetett, az élesen csapódó labda végül a háló tetején kötött ki. Ahogy ilyenkor lenni szokott a hátrányban lévő csapat kitámadt és ez hozta magával a hazai lehetőségeket, melyből a hosszabbítás perceiben kettőt is gólra válthatott volna a Real, de a hatalmas helyzetek kimaradtak. Az eredmény így nem változott és a sovány egy gólos hazai siker a Bl döntőt érte a Real Madrid számára. A “királyiak” a május végi milánói döntőben éppen az Atlético Madriddal mérkőzhetnek meg, akiket két évvel korábban múltak felül a lisszaboni döntőben.
Tehát Griezmannék számára adva van a visszavágás lehetősége.

https://www.youtube.com/watch?v=UIgEhCPF6Qw

Fotó: uefa.com

Becz Tamás