Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Pellegrini szerint nem érdemelték meg a vereséget

Manuel Pellegrini, a Manchester City edzője beszélt a tegnap esti mérkőzésről és arról, hogy akár ők is megérdemelték volna a továbbjutást. 

gettyimages-523448030

Forrás: ibtimes.com

A tegnap esti Bajnokok Ligája elődöntő második fordulójában a Manchester City kikapott a Real Madrid csapatától, így nem ők jutottak be a milánói fináléba. Habár kiestek a sorozatból, Pellegrini mégis úgy gondolja, hogy képességeikkel és játékosaikkal megnyerhették volna a párharcot.

“Nem hiszem, hogy megérdemeltük volna ezt a vereséget. A Real csak egy szerencsés góllal jutott tovább.”

A chilei mester szerint nem volt sok különbség a két csapat teljesítménye között és az eredmény nem a valóságot mutatja, illetve az sem segített nekik, hogy már rögtön a meccs elején le kellett cserélnie az egyik védőjét sérülés miatt.

“Valóban voltak gondjaink a játék kreativitásával, de ugyanezek a problémák a Real Madridnál is megvoltak. Nem sok esélyük volt gólt szerezni, így a végeredménynek a valóságban 0-0-nek kellett volna lennie. A két csapat között semmilyen különbség nem látszott.”

Pellegrini nagyon csalódott, főleg azért, mert nem tudta bejuttatni csapatot a Bajnokok Ligája döntőjébe úgy, hogy nyáron távozik a klubtól és helyét Pep Guardiola fogja átvenni. Mégis az idei BL szereplésük volt a csapat eddigi legjobbja, illetve egyetlen angol csapatként tartották a frontot a sorozatban.

Szigeti Andrea