Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: az utolsó előtti lépcsőfok! – előzetes

A Bajnokok Ligája után a második számú kontinentális kupasorozatban az Europa-ligában is kialakul a finálé párosítása csütörtökön késő este. Eldől, hogy lesz-e spanyol házidöntő, netán a Liverpool, vagy a Shakhtar Donetsk belerondít az ibériai “álmokba”.

EL-Final

21:05 Sevilla – Shakhtar Donetsk (Digi Sport 1)
Az odavágó eredménye: 2:2

Két idegenben lőtt gól, ez még nagyon sokat érhet a végelszámolásban, avagy az ukránoknak ennél gólgazdagabb döntetlent, vagy győzelmet kéne elérni a Sevilla otthonába ahhoz, hogy ne a címvédő legyen a bázeli finálé egyik résztvevője. Az andalúzok hétvégén érdekes módon vereséget szenvedtek a kiesés elől menekülő Espanyol vendégeként, ellenben a Shakhtar önbizalomnövelő győzelemmel hangolt az ősi rivális Dinamo Kijev ellenében.

21:05 Liverpool – Villareal (RTL II)
Az odavágó eredménye: 0:1

A két csapat első mérkőzése roppant kiegyenlített mérkőzést hozott, igazából egyik csapat sem érdemelt előnyt, ám a mérkőzés hosszabbításában Adrian találata a spanyolokat juttatta kedvező pozícióba, ráadásul Jürgen Klopp csapatának idegenben lőtt gólja sincsen. Ennek tükrében a visszavágón egy spanyol gól  egyből azt jelentené, hogy a vörösöknek hármat kell lőniük a továbbjutásért. Persze az Anfielden egyetlen ellenfélnek sem könnyű, erről tudna beszélni a Borussia Dortmund. Az előző körben a németországi odavágót követően sem volt kedvező helyzetbe az angol csapat, most azonban a helyzet még meredekebb.  A Liverpool számára ráadásul már csak az Európa-liga győzelemmel váltható ki a jövő évi nemzetközi kupaindulás, mely a Bajnokok Ligája csoportkörére jogosít. A Villareal a Valencia otthonában aratott győzelmével a hétvégén bebiztosította jövő évi BL-indulását, míg a Liverpool a Swansea otthonában égett nagyot a Premier Leagueben.