Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugál Kupa: Mindhiába a portói feltámadás, a Braga nyerte a finálét!

A mai nap folyamán került megrendezésre a Portugál Kupa döntője, amelyben a Porto és a Sporting Braga feszült egymásnak. A finálénak természetesen ezúttal is az Estádio Nacional adott otthont. A rangos trófeát végül Fonseca tanítványai hódították el.  

13241292_1151139414937524_2278086818906411237_n

Porto – Sporting Braga 2-2 (2-2) – büntetőkkel: 2-4
Helyszín: 
Estádio Nacional
Gólszerzők: A.Silva(61.,90.) ill. Fonte(12.), Josue(58.)

Rendes játékidő: A vezetést talán nem kis meglepetésre a Braga szerezte meg, a 12. percben Hassan ívelt Fonte irányába, aki kihasználta a védelem és a portás megingását, majd a pattogó labdát az üres kapuba fejelte. A fordulást követően növelt előnyét a Sporting, az 58. minutumban Josue vette be Helton hálóját, miután Marcanotól elpattant a játékszer. Nem sokkal később jött a Porto szépítő találata, Marafona az első próbálkozást védeni tudta, majd a lesipuskás Silva a kapuba gurított. Sokáig úgy festet, hogy eldőlni látszik a finálé végkimenetele, de Herrera beadása után Silva ollózó mozdulattal  egalizálni tudott. Ennek köszönhetően tehát jöhetett a túlóra.

Hosszabbítás: A ráadás folyamán mindkét együttes vezetett ígéretesebb akciókat, viszont gólt egyik fél részéről sem jegyezhettünk fel, így következhettek a büntetőpárbajok. 

Az első körben mindkét csapat játékosai berúgták a tizenegyest, majd a második és a negyedik etapban is meg remegett a Porto futballistáinak a lába, így végül a Braga futballistái ünnepelhettek. 

Németh Boldizsár