Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Kinövi az ificsapatot a koreai Messi

A goal.com hívta fel a figyelmet az FC Barcelona két fiatal támadójára, akik a La Masián már meg tudták mutatni magukat, hamarosan viszont a felnőttek között kell majd érvényesülniük.

 

Seung-Ho Paik és Seung-Woo Lee egyaránt a Barca utánpótlásának tagja. A két dél-koreai már több éve ott pallérozódik a La Masián, ám most már a Barca felnőtt keretébe kéne beküzdeniük magukat, de minimum a B-csapatig illene eljutniuk a következő szezonban.

Sok kritika érte az utóbbi időben a La Masiát, hiszen Guardiola távozása óta egyre kevesebb saját nevelésű fiatalt tudnak beépíteni Barcelonában. Munir és Sandro próbálkozik ugyan, meg néhányan a kupameccseken szóhoz jutnak még, de a már befutott neveken kívül nem sokan állnak közel az első csapathoz.

Seung-Woo Lee 18 éves és jelenleg a Juvenil A keret tagja. Tavaly két meccsen jutott szóhoz az Ifjúsági Bajnokok Ligájában és egy gólt szerzett; 2011 óta  él Barcelonában.

Seung Ho Paik már betöltötte a 19-et, de és honfitársához hasonlóan ő is bemutatkozott már a B-csapatnál és az ifi BL-es csapatnál is.

A “koreai Messi” jelző mind a kettejük számára fenn van tartva, hiszen mozgásukkal és játékstílusukkal sokban hasonlítanak a klub ikonjára. Mind a ketten alacsony növésűek, gyorsak, fordulékonyak és remekül irányítják a labdát, szinte lehetetlen elvenni tőlük.

“Le voltunk nyűgözve a tehetségük láttán, főleg Paikéval. Paik nagyon pici volt még, de már akkor briliánsan játszott.” – mondta Albert Puig, aki anno felfedezte a két fiatalt egy U13-as dél-koreai válogatott meccsen, még 2011-ben.

“Nem vesztegettük az időnket, hanem egyből az Infantil A csapathoz tettük be őket.”

Hamar alkalmazkodtak is. Felvették a barcelonai élet ritmusát, a nyelvtanulással sem voltak gondjaik, így mára nem lógnak ki semmiben sem az akadémia többi játékosa közül.

Puig beszélt még arról is, hogy Lee-nek például voltak ajánlatai Angliából, ám a fiatal játékos nem engedett a pénz csábításának, helyette maradt a klubnál.

“Lépésről-lépésre kell haladni velük, hogy a La Masián belül folyamatosan fejlődjenek. De még mindig rengeteg munka van hátra, peldául hogy megtaláljuk azokat a pozíciókat a pályán, ahol a legjobban tudják kamatoztatni a tehetségüket. Lee sokkal energikusabb, neki fönt kell játszania árnyékékként, hogy kamatoztatni tudja a gyorsaságát és a jó labdaügyességét.” – mondta Puig, aki pedig Paikkal kapcsolatban az elmúlt két évben végbement fizikális erősödést emelte ki.

Baranyai Balázs