Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

DVTK: Barczi is távozik

Napok óta pletykálják, hogy Barczi Dávid nem hosszabbítja meg lejáró szerződését a Diósgyőrnél, de mivel a DVTK eddig hivatalosan sehol nem kommentálta, ezért nem írtuk meg. A mai napon viszont Benczés Miklós a boon.hu-nak adott nyilatkozatában kijelentette: távozik a középpályás.

barczi - boonLecseréli a diósgyőri mezt a középpályás (boon.hu)

Kovács Zoltán a Videoton klubmenedzsere csábította anno Újpestről Diósgyőrbe a középpályást, s most várhatóan a Vidi lesz a következő csapata Barczinak. (ami szintén érdekesség, hogy Kovács volt a klubigazgató Újpesten mikor Barczi rendszeresen játszott is a liláknál) Mondhatni az egyik kedvenc játékosa a klubvezetőnek. Barczi nem nyújtott rossz teljesítményt ebben a szezonban, posztján mi is jelöltük az 5 legjobb közé. Korábban megfordult fél évet már légiósként is Belgiumban. Igaz a belga kaland nem jött be, hamar hazatért.

– Van ilyen, hogy egy játékos más klubot választ. Annyi történt, hogy nem a mi ajánlatunkat fogadta el, amelyet az itt mutatott eddigi teljesítménye alapján alakítottunk ki – mondta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója a boon-nak. – Mivel a szerződése a jövő hónap végén lejárt volna, és oda megy, ahová csak akar, maradni pedig nem akart, partnerek voltunk abban, hogy egy hónappal lerövidítsük a szerződését. Így nekünk egy hónappal kevesebb bért kell fizetnünk neki, ő pedig akadály nélkül megkezdheti a felkészülést az új csapatával júniusban.

A Videoton jövő héten kezdi el az edzéseket, akár addigra be is jelenthetik Barczi érkezését.

Endrődi Dávid