Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Egyetlen nyitott kérdés maradt

Egyetlen párharc nem dőlt még el a Hölgyek élvonalbeli pontvadászatában. Az Astra és a Kóka a helyosztók történetében először játszik harmadik mérkőzést. A Szeged biztosan búcsúzott, míg a bronzérem a Viktória nyakába került.

fotó: Viktória FC facebook

fotó: Viktória FC facebook

A bajnoki fináléról korábban írtunk már, amelyet a Ferencváros kettős győzelemmel nyert meg, most kitekintünk a többi párharcra.

Bronzmeccs

Bár a győri lányok fogadkoztak, végül nem sikerült megszerezniük a harmadik helyet, pedig nagyot szólt volna, ha újoncként megszerzik a bronzmedált. Korábban erre a Ferencváros és a Dorog volt képes frissen feljutó csapatként első évében. S még egy érdekesség, a három bronzpárharcban kétszer is érdekelve volt a Viktória. A Fradi után ezúttal keleti rangadón bizonyítottak az immár Csordás Csaba által trenírozott vasiak. Az első meccs kiegyenlített játékot hozott, igaz a szombathelyiek negyvenöt perc alatt kétgólos előnyt szereztek, melyre Vígh Renáta tudott válaszolni a második félidő közepén. Így előnyből fogadhatta riválisát a kék-sárga csapat. Hogy a második mérkőzés fordulatokban gazdag összecsapást hozott, nagyban köszönhető a kisalföldiek lelkesedésének, és küzdőszellemének. No, meg annak, hogy a nagy tét ellenére mindkét csapat felszabadultan futballozott. Sokan mondják, Heike Manhartnak magasabb szinten kellene futballoznia, ugyanis az osztrák válogatott játékos ezúttal is bizonyította, a kapu előtt sem elveszett lélek. Mesterhármasával igencsak megnehezítette az ETO dolgát. A zöld-fehérek Süle Dóra duplájával tudtak előbb egalizálni, majd szépíteni. Így a két meccs alapján megérdemelten nyerte meg a bronzérmet a Viktória.

ETO FC Győr – Viktória 1-2
g.: Vígh R. ill.: Fél P. (öngól), Siklér

Viktória – ETO 3-2               
g.: Manhart (3) ill. Süle D (2)

fotó: Femina facebook

fotó: Femina facebook

Ami a kiesési helyosztót illeti, a Femina igencsak megszenvedett a Szegeddel. A csongrádiak nagyon felszívták magukat erre a két találkozóra. Olyannyira, hogy az első, rákospalotai összecsapás csak tizenegyesek után dőlt el. A fővárosi találkozón Lipták Lilla szerzett vezetést a vendégeknek, melyet Török Kitti bombájával a hajrában egalizált a palotai alakulat.

A tizenegyeseket jobban rúgták a hazaiak, így 5-3-ra a Herczku-lányok nyertek.

Szegedre utazva már nem hagyták a döntést a lutrira, hanem végig koncentráltan futballozva gyűrték le a szegedieket, habár ezen az összecsapáson is Cserenkó Szabolcs tanítványai szerezték meg a vezetést. Ám erre hárommal felelt a rekordbajnok. Így a Femina várhatja az osztályozós ellenfelét.

Femina – Szeged 1-1 – tizenegyesekkel: 5-3
g.: Török K. ill.: Lipták

Szeged – Femina 1-3
g.: Szil T. ill.: Török K., Szeitl, Fogl K.

Az Astra harmadik mérkőzést játszik a Kóka-FNLA ellen, így arról a párharcról később írunk.

Gavalovits Sándor