Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Eb-keret: Lang Ádám

2016.06.14. a nap amire már az egész ország vár, Magyarország 44 év után újra az Eb-n szerepel. A következő napokban bemutatjuk azon játékosokat, akik hazánkat képviselik ezen tornán. Minden este 8 órakor, egy újabb játékost igyekszünk jobban megismertetni a veletek.

A válogatott Eb – kerete:

Kapusok:
Gulácsi Péter, Dibusz Dénes

védők:
Kádár Tamás, Guzmics Richárd

Lang

Sorozatunk első részeinél kicsit problémában ütközünk, hiszen még nem végleges a keret, de ugye több játékos szinte biztos, hogy részt vesz az Európa – bajnokságon. Így először közülük szemezgetünk. (nem sorban megyünk)

1993.01.17-én született a veszprémi nevelésű labdarúgó. 2010 őszén a Baja elleni 90 perc alkalmával mutatkozott be a másodosztályban. Abban az időben még nem járt pluszpénz a fiatal játékos szerepeltetéséért, ezért is volt meglepő, hogy egy alig 17 éves fiatalember egy ilyen fontos poszton lehetőséget kapott. Ugye a védelem közepén általában a rutinosabb játékosok szoktak szerepelni. Abban az évben 17 a következő szezonban 25 meccsen kapott lehetőséget a másodosztályban.

Lang Győr - rangado.huGyőrben bajnok és ezüstérmes is lett (rangado.hu)

Majd jött 2012 nyara, s a 19 éves játékos válaszút előtt állt. Karrierje érdekében magasabb osztályba “kellett” lépnie. Jöttek is sorban az ajánlatok érte, s ő végül a Győr mellett döntött. Első év az akklimatizáció jegyében telt, s összesen 4-szer vetették be az élvonalban, s 22-szer a másodosztályban. De mivel 4-szer játszott, így ő is bajnoknak mondhatta magát. Nyári tervekben úgy szerepelt, hogy kölcsönadják egy csapatnak ahol folyamatosan játszhat, de végül Győrben ragadt, s már az első fordulókban bevetették, ugyanis megsérültek a középhátvédek. A fiatal játékos abban az évben 24 a következő “gyötrelmekkel” teli szezonban 28 alkalommal húzhatta magára az ETO mezét. Közben már a válogatottban is bemutatkozhatott.

Lang Videoton - blikk.huEddig a Vidi nem tűnik jó döntésnek (blikk.hu)

Tavaly nyáron az ismert győri helyzet miatt, ő is csapatkeresésbe kezdett, s elég hamar megegyezett az akkori bajnok Videotonnal. Ez a döntése annyira nem mondható jó döntésnek, hisz posztján válogatott társa Juhász Roland és a brazil Vinicius is többször kiszorította, s csak a bajnokik felén (16 -szor) lépett pályára. Majdhogynem a válogatottban biztosabb a helye a kezdőben (épp Juhász kárára), mint a klubcsapatában.

Az idei Eb után ő is azon játékosok között lehet akik klubot vált. Ha nem külföldre, akkor egy másik magyar csapatba. Igaz a norvégok elleni mérkőzés után erőteljes külföldi érdeklődésről lehetett hallani.

lang válogatott - 24.huA válogatottban mindig bizonyított (24.hu)

Korábban az utánpótlás válogatottakban U18-ban 2-szer, U19-ben 8-szor, U21-ben 5-ször szerepelt. A felnőtteknél korábbi győri edzője Pintér Attila irányítása alatt mutatkozott be egy dánok elleni 2-2-es barátságos mérkőzésen. Azzal a meccsel együtt összesen, eddig 10-szer ölthette magára a címeres szerelést. Ősszel a norvégok elleni pótselejtezőn nyújtott teljesítményével “játszotta be magát a válogatottba”. Előtte a selejtezőkön csak a finnek elleni két meccsen kapott lehetőséget. Eddig mindkét idei barátságos meccsen játszott, s jó teljesítményt nyújtott.

Lang Ádám lehet az idei Eb egyik magyar felfedezettje. Az Európa – bajnokság után mindenképp csapatot kellene váltania, hogy fejlődése töretlen legyen. Hacsak, valamelyik a Vidiben a sorban előtte álló játékos, el nem igazol.

lang - origo.hu(origo.hu)

Lang Ádám
Klub: Videoton
válogatottság: 10/ –

Endrődi Dávid