Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: Gera beteg lett, Németh együtt készül a kerettel

Nem zökkenőmentes válogatottunk felkészülése, ugyan Németh Krisztián már együtt készül a csapattól, míg Gera Zoltán belázasodott, így ő hazatér.

fotó: mlsz.hu

fotó: mlsz.hu

Ugyan az időjárás a hét második felére kegyeibe fogadta a játékosokat, így aztán az edzőpályák állapota is javult. Bernd Storck három csoportra osztotta a keretet, és másfél órás tréninget vezényelt. Keményen meghajtották ezt a kilencven percet a csapat tagjai, ebéd után ismét edzett a társaság, ezúttal a szálloda fitness részlegében. A spinning-tréninget a hotel egyik teraszán tartotta a szakmai stáb, így szabad levegőn tekerhettek.

Ám nem ez volt a rossz hír, hanem Gera Zoltán belázasodott, így ő néhány napig biztosan nem edzhet, mi több, már haza is tért az edzőtáborból. Mellette Elek Ákos, Kleinheisler László és Korcsmár Zsolt külön edz, míg Németh Krisztián már együtt edzett a társaival.

„Gera Zoltán kedd estére belázasodott, így nem tudott az Ausztriában edzőtáborozó válogatott kerettel edzeni. A szakmai és orvosi stáb közösen úgy döntött csütörtök reggel, hogy a mielőbbi gyógyulás érdekében az a legmegfelelőbb, ha a szükséges orvosi vizsgálatokat Magyarországon végzik el, ezért a Ferencváros játékosa ma délelőtt hazautazott. Visszatérésének időpontját az orvosi vizsgálatok eredményei határozzák majd meg, a középpályás remélhetőleg néhány napon belül ismét csatlakozhat az együtteshez.” – olvasható az mlsz.hu-n.

Az MLSZ közben arról tájékoztatta az Origot, hogy Bernd Storck csak május 31-én hirdeti ki végleges keretét. A 24 együttesnek ugyanis e napig kell leadnia a végleges névsort, változtatni csak az UEFA orvosi bizottságának engedélyével lehet sérülés esetén.

Gavalovits Sándor