Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Simeone Casemirótól tart, Torres újraírná a történelmet

A ma esti Bajnokok Ligája-döntő előtti sajtótájékoztatón az Atlético Madrid edzője, Diego Simeone és csatára, Fernando Torres nyilatkozott a sajtónak. Mindketten tisztelik az ellenfelet, de nyerni akarnak. 

14643450298814

Forrás: Marca

A Real és az Atlético Madrid ma este szembenéz egymással a San Siro gyepén. Két évvel ezelőtt Simeone gárdája kikapott a királyiakról, viszont a legutóbbi hat tétmeccsükön veretlenek maradtak Simeone kiemelte a sajtótájékoztatón, hogy a különbséget azóta az jelenti, hogy Zidane beépítette a csapatba a brazil Casemirot.

“Zidane fantasztikus munkát végzett. A döntés, hogy beteszi Casemirot a kezdőbe, megváltoztatta az egész csapatot. Nem hagyta, hogy a klub múltja befolyásolja őt, ez pedig jó edzővé teszi őt. Az egyensúly megteremtésének érdekében egyértelműen Casemiro a legfontosabb játékos. Az ő hatására a csapatnak több ideje van visszarendeződni, amennyiben elveszítik a labdát, és a segítségének köszönhetően gyors kontrákat tudnak vezetni.”

A taktika kapcsán Simeone elmondta, hogy  mindkét csapat valószínűleg ragaszkodni fog a játékstílusához, és nem lát túl sok különbséget köztük.

“Mindig a jövőbe tekintek, próbálom a lehető legjobb megoldást megtalálni minden helyzetben. Ha azt hiszik, hogy babonásak vagyunk, akkor alábecsülik a belefektetett munkánkat. A meccs eleje nagyon feszített tempójú lesz. Akárki is nyeri a középpályán a meccs eleji csatákat, annak előnye lesz, a Real pedig, az ő technikai képességeikkel, megpróbál majd állandóan játékban maradni.”

A vágy, hogy megnyerjék a döntőt, egy olyan tulajdonság, ami beleivódott a játékosokba. Ez az elszántáság összekapcsolja őket, ez pedig az előnyökre válhat.

“A döntőben játszani fantasztikus dolog, megnyerni viszont sokkal jobb. Az, hogy megtapasztaltuk már, milyen itt játszani, arra sarkall minket, hogy tovább küzdjünk a megnyeréséért is. Ez edzőként sem könnyű, mert fel kell készülni rá, de fel is kell találni magad az ilyen helyzetekben, meg kell változtatnod a játékosokat, de a hozzáállást, az értékeket, a befektetett munkát soha. Ha folyamatosan dolgozol és kitartó vagy, akkor elérhetsz dolgokat. A futball csodálatos. Amikor egy célért küzdünk, az összehoz minket.”

Végül Simeone egy üzenettel zárta gondolatait:

“Csak a győzelem tesz minket boldoggá. Semmi más.”

14643448841447

Forrás: Marca

Az Atlético Madrid spanyol csatára szerint minden esélyük megvan arra, hogy újraírják a történelmet. Torres idén szembetűnő személyes változáson ment keresztül, a bajnokságban is tizenegyszer talált be, és most úgy véli, hogy csapata jó helyzetben van, annak ellenére, hogy erős ellenfelük van.

“A Real egy fantasztikus csapat, de megvan az esélyünk arra, hogy újraírjuk a történelmet. Senki nem tudja, hogy ez a fejezet miről fog szólni, de a mi feladatunk, hogy megírjuk azt.”

Mivel 2007-ben elhagyta a Vicente Calderont és csak tavaly jött vissza nevelőklubjához, ő nem lehetett ott két évvel ezelőtt Lisszabonban, de úgy véli, hogy BL-t nyerni az Atléticoval, óriási érzés lenne.

A Bajnokok Ligája megnyerése jelentene nekem mindent, egy álom valóra válását. Lehet, hogy az elején rossz formában voltam, de visszatértem, gólokat szerzek és újra boldog vagyok itt.”

Szigeti Andrea