Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pletyka van: Van der Vaart Fradi?

Eddig még nem történtek változások a magyar bajnoknál, hiszen “csak” két vezér Gera Zoltán és Hajnal Tamás hosszabbította meg a szerződését, új igazolásról még nem számolhattunk be.

bild.de doll-vandervaart(bild.de)

Király Budapestről – indul a bild.de cikke Thomas Dollról. Megemlítik, hogy Doll duplázott, bajnok és kupagyőztes lett csapatával, s jelenleg Hamburgban tölti a szabadságát. A cikkben egy érdekes kijelentést is tett a Fradi vezetőedzője, elmondja, hogy szívesen látná csapatában Rafael Van der Vaartot. A holland jelenleg a spanyol Real Betis labdarúgója, még két évig érvényes szerződést köti klubjához, igaz nem számítanak rá. Doll megemlíti még Stieber Zoltánt is, akit kiváló játékosnak tart és őt is szívesen látná a csapatában.

Két probléma van az igazolással kapcsolatban, az egyik könnyen áthidalható. A kisebb probléma, az érvényes szerződése, hisz a Betis nem számít rá, elképzelhető, hogy nem kérnek átigazolási díjat érte. A nagyobb gond, a magas fizetése, hisz bruttó 2.000.000 millió Eurós keresete több magyar csapatnak az éves büdzséje. A Fradinál azért több pénzből gazdálkodnak, de azért a költségvetés 20%-át nem biztos, hogy egy játékosra áldoznák. Viszont ami a Fradi malmára hajthatja a vizet az a nemzetközi kupaszereplés. Ha Van der Vaartnak még céljai vannak a labdarúgásban, akkor a Fradinál még kibontakozhat.

Egy biztos pár napon belül erre a kérdésre választ kapunk, hogy lesz -e valóság, egy világsztár felbukkanására az NB I-ben. Az elmúlt években volt már itt cseh válogatott (Heinz), német válogatott (Lauth), de ekkora sztárigazolás még nem. Igaz maradjunk egyelőre a pletykafaktornál, lesz -e ebből valóság? Szerintetek?

Endrődi Dávid