Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Gólzápor az Ukránoktól, gólínség Törökországból

Az EB-re való felkészülés jegyében rendezték meg (kissé furcsa módon), Olaszországban a Románia – Ukrajna mérkőzést. Kicsit arrébb, Törökországban találkozott egymással a török nemzeti tizenegy, Montenegró legjobbjaival. Nézzük milyen eredménnyel.

uefa euro 2016

Románia – Ukrajna 3:4 (1:1)
Gólszerzők: Torje (23.), Alibec (4.), Stanciu (84.) ill. Zozulya (43.), Zinchenko (48.), Konoplyanka (54.), Yarmolenko (59.)

Mit is lehetne mondani? Amolyan grundfoci volt a mérkőzés. Hála a jó Istennek. Minden ízében egy felkészülési mérkőzés volt. Rengeteg hibával és még több szép akcióval. Ezeknek köszönhetően lett ennyi gól. Nagy hiányosságok vannak még a csapatok mozgásaiban, de ez minket nézőket a legkevésbé sem..  Szóval a románok még vezettek az első félidő nagy részében, aztán.. aztán jöttek az ukrán cserék. Átállt a gárda egy teljesen más formációra és taktikára, aminek az eredménye 7 gól lett! Elképesztő, nagyszerű mérkőzés volt.

Törökország – Montenegró 1:0 (0:0)
Gólszerzők: Topal (95.)

Na a fenti jelzők egyike sem mondható el erről a találkozóról. Igaz, becsületükre legyen mondva csapatoknak, hogy a játékosok próbálkoztak becsülettel. Főleg igaz volt ez a török oldalról. Ám gólt egy lövésük, fejesük sem ért. Nagy részben elmondható, hogy a hazai válogatott irányította a találkozót. Na jó, nem teljesen mondtam igazat, hisz a legvégén csak kiszenvedték a szultán katonái a győzelmet. Topal talált be a kapuba, ráadásul az ellenfélebe, a 95. (!) percben. Nem kell mondani, hogy a középkezdés után azonnal lefújta a játékvezető. Végén jött a dráma!

Borbély Szabolcs